“Kiss Me, Kate” met Vlaamse topcast aan het Donkmeer in Berlare

Berlare: Vanaf 18 augustus tot 2 september kan je aan het Donkmeer genieten van de wereldbekende musical “Kiss me Kate” van Samuel en Bella Spewack met muziek van Cole Porter.
Voor deze uitvoering heeft Festivaria een topcast weten te strikken. De hoofdrollen worden vertolk door  Goele De Raedt, Jan Schepens, Line Ellegiers, Michiel De Meyer, Bert Verbeke, James Cooke, Nordin De Moor en Hakan Quintelier.

Romantiek, dramatiek, spanning en spektakel zijn de vaste ingrediënten van de openluchtmusicals die Festivaria om de 2 jaar op het Donkmeer organiseert. Pretoria vzw, de organisator van de Festivariaproducties, doet voor dit alles een beroep op een combinatie van professionals en vrijwilligers. Gedreven door een ongekend enthousiasme halen ze het beste in elkaar naar boven en slagen ze er samen telkens weer in om het publiek te ontroeren met een lach en een traan. In 2015 liet Festivaria met ‘The musical of Sacco & Vanzetti’ bij iedereen een verpletterende indruk na. Ook in 2017 is het hoofddoel om pers en publiek opnieuw te verrassen met de nieuwe productie.
Deze zomer komt de meest passionele musicalkomedie ooit naar Vlaanderen! ‘Kiss me, Kate’ is een hilarische Broadway klassieker die meer dan 2000 voorstellingen lang te zien was in New York en Londen, en er de ene na de andere award binnenhaalde. De musical is nu voor het eerst met een profcast in Vlaanderen te zien.

Het verhaal
Een musicaltheater anno 1950 in Baltimore is het decor voor ‘Kiss me, Kate’. Het verhaal is een dolkomisch liefdesverhaal: iets tussen ‘Shakespeare in love’ en ‘Sex and the City’. Fred en Lilli, ooit gelukkig getrouwd, nu minder gelukkig gescheiden. Het koppel speelt de hoofdrol in ‘De getemde feeks’, een operette naar het bekende toneelstuk van Shakespeare. Al snel vallen ze uit hun rol en slingeren ze op scène subtiel verwijten naar elkaars hoofd. Doe daar nog de gokverslaafde medeacteur Bill en z’n lieftallige Lois Lane bij en het spel is compleet. Lilli – alias de feeks – is de intriges meer dan beu. Ze dreigt ermee de show te verlaten. Maar daar steken twee bandieten en bedrieger Bill een stokje voor. Lukt de list en blijft Lilli? Ontdekt Fred de leugens van medespeler Bill? Kan er ooit nog liefde zijn tussen Fred en Lilli? U ontdekt het allemaal in ‘Kiss me, Kate’ in een regie van Tijl Dauwe.

Topcast
Festivaria brengt deze zomer Broadway iets dichter en brengt ‘Kiss me, Kate’ als spectaculair openluchtspektakel op het prachtige Donkmeer. Voor het eerst in Vlaanderen, dus kan het niet ongezien voorbij gaan! En hoe breng je dat beter in het licht dan met deze geweldige topcast: Goele De Raedt, Jan Schepens, Line Ellegiers, Michiel De Meyer, Bert Verbeke, James Cooke, Nordin De Moor en Hakan Quintelier. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Voorstellingen op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en 1 en 2 september 2017.
Telkens om 21 uur. Tickets zijn beschikbaar vanaf 15 maart op www.festivaria.eu.

Opmerking
De foto’s zijn genomen tijdens een repetitie zonder de theater kostumes.

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet