Victor Vanhouche en Clara De Coninck vieren zestigste huwelijksverjaardag 

Lier: Victor Vanhouche (84) en Clara De Coninck (83) vierden hun diamanten bruiloft. Victor is geboren in Antwerpen, Clara in Merksem. “Wij leerden elkaar kennen tijdens een karnaval bal in Brasschaat. Wij zijn een lange tijd gewoon vrienden geweest. Plots werd de vriendschap liefde”,  glunderend Clara.
Victor werkte eerst als ingenieur bij de toenmalige Arel TV in Schoten. Nadien werkte hij nog bij het meubelbedrijf “Kempen” in Westmalle. Vanaf 1973 zorgde hij bij de firma Van Hool uit Koningshooikt voor de optimalisatie van het materiaalbeheer. Na drie jaar stapte hij over naar de kwaliteitszorg. In 1998 ging hij met pensioen. Toen Victor bij Van Hool begon te werken zijn ze naar Koningshooikt verhuisd.
Na haar huwelijk zorgde Clara voor het huishouden en voor de kinderen.
Clara en Victor hebben één zoon Clément. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen Joris, Tine en Mathias.
Samen gingen ze niet veel op reis. “Wij zijn echte huismussen. In onze vrije tijd waren wij toen altijd bezig met ons huis in Brasschaat te verbouwen,” zegt Clara.
Vanaf 2002 is Victor zich beginnen te verdiepen in de genealogie. “Ik heb mijn stamboom al kunnen opzoeken tot 1636”, zegt Victor.
Nu doen ze het rustig aan. Ze kijken TV, vooral natuur programma’s, en lezen de krant.
Schepen voor bevolking, Rik Pets, ging bij deze feestelijke gebeurtenis ging het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad. De stad Lier bood de jubilarissen centrumbons voor een totale waarde van zestig euro aan. (KSL/foto’s KSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet