Pallietertochten van Koninklijke Kano club Lier

Lier: De Koninklijke Kano club Lier (KKCL) richtte de 47ste Pallietertochten in. Tijdens het weekend van 12 en 13 augustus richtte de Koninklijke Kano club Lier haar ondertussen traditionele Pallietertochten in. In het totaal waren er dit jaar 115 deelnemers uit verschillende landen. België 106, Nederland 4, Duitsland 5 en 5 Individuele deelnemers. Deze deelnemers kwamen uit 15 verschillende clubs.

De eerste tocht ging van Pallieterhoeve in Booischot naar Lier over een afstand van 26 kilometer. Onderweg was er een picknick aan de visclub “Hullebrug” voorzien. In de late namiddag was er een ludiek watersteekspel voorzien op de plas achter het clublokaal. De dag werd afgesloten met een spetterende dansavond.
Zondag was er een tocht van 15 kilometer voorzien. Aan deze tocht namen ook de Pik Ribbonettes deel. Ook een bevriende club peddelde mee.  De tocht liep van aan het clubhuis van de KKCL.- Kleine Nete -Sas Lisp - Netekanaal -Sas Lisp - Kleine Nete - KKCL. Aan de sluizen in duffel werd gezamenlijk versast.

Tot slot van de tweedaagse werden de  prijzen uitgereikt door schepen vor sport Ivo Andries.
 - Prijs Stad Lier voor de club die het verst van Lier verwijderd is ging naar KCHG Homberg (Duitsland) afstand 170 km.
- Beker K.K.C.L. voor de club met de meeste varende deelnemers ging naar RKV Roeselare met 18 deelnemers.
- Beker per land voor de club waarvan het totaal door hun leden afgelegde kilometers om Lier te bereiken het grootste is. Voor België was dit RKV Roeselare met2700 km, voor Nederland RCC Rotterdam 300km en voor Duitsland KCHG Homberg 850 km
- Aandenken voor de jongste individueel varende deelnemer (2 dagen varen): Delarue Bjorn (RKV) 16 jaar.
- Aandenken voor de oudste deelnemer die 2 dagen gevaren heeft: Ottevare Armand 83 jaar
Elke deelnemer kreeg nog een handig koelzakje om onderweg te kunnen genieten van een koel drankje.

Tijdens het ganse weekend werden mosselen geserveerd. Er gingen gemakkelijk 300 kilogram over de toonbank overgoten met het nodige vocht natuurlijk om na de inspanning de vochtbalans in het lichaam in evenwicht te brengen. Kwatongen beweren dat die balans soms naar de verkeerde kant overhelde… (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage steekspel

Fotoreportage versassen

Fotoreportage prijsuitreiking

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet