Jules Callaerts en Simonne Choveau zeventig jaar getrouwd

Op 13 augustus vierden Jules Callaerts (91) en Simonne Chovau (91), beiden echte Lierenaars, hun zeventigste huwelijksverjaardag.  

“Op het einde van de tweede Wereldoorlog zijn we elkaar tegengekomen in de Antwerpsestraat. Onder de oorlog was er niet veel te beleven in Lier. Dertien jongens hadden toen afgesproken dat ze een lief gingen zoeken. Om te bewijzen dat je iemand gevonden had, moest je ze kussen in de voormalige cinema Eldorado. Twee getuigen moesten de bevestiging van het kussen geven. Ik vond toen Simone, ze zo’n mooie benen”, lacht Jules. “In 1947 zijn wij getrouwd. We zijn steeds in Lier blijven wonen.”

Simonne en Jules hebben twee dochters, Hilde en Mieke, drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Jules kan terugblikken op een rijk gevulde carrière. Nadat Jules met zijn ouders naar Frankrijk gevlucht was voor de tweede Wereldoorlog, begon hij te werken bij het toenmalige Charron in Lier. Daarna werkte hij nog enige tijd voor het Engels en het Amerikaans leger. Nadien begon hij bij Bell Telephone. Tenslotte werd hij politieagent in Lier. Simonne is altijd huisvrouw geweest.

 “In onze vrij tijd gingen wij graag op reis. Wij hebben zeker half Europa gezien. Vooral England trok ons aan, daar zijn wij dikwijls naar toe geweest. Nu amuseren wij ons thuis. Toch hebben we ons laten verleiden om nog eens terug naar England te gaan. Binnen kort vertrekken wij naar Kent”, zegt Simonne.

Schepen Rik Pets Jules en Simonne feliciteren bij hun platina huwelijksjubileum. Hij bracht hen de felicitaties van de Koning en de Koningin en van de stad Lier. Het Paleis bood hen een tinnen schotel met het embleem van het vorstenhuis aan. De stad Lier bood hen centrumbonnen ter waarde van zeventig euro aan. (MSL/foto’s MSL)  

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet