Silvain Ceulemans en Emma Gijsels vijfenzestig  jaar getrouwd

Lier: Op 23 augustus vierden Silvain Ceulemans (93) en Emma Gijsels (88) hun briljanten bruiloft.
Silvain is een echte Lierenaar, Emma is afkomstig van Broechem.
Meer dan zestig jaar geleden leerden ze elkaar kennen in een danstent tijdens Lisp Kermis.

Silvain en Emma werkten samen op hun landbouwbedrijf. Op de Frankenhoeve hadden ze hoofdzakelijk melkvee. Ze kweekten er ook groenten zoals winterspruiten en andere groenten. In de zomer waren er dan weer aardbeien.
Drieëndertig jaar geleden, toen de ring rond Lier werd aangelegd, werd hun bedrijf onteigend. Toen zijn ze met pensioen gegaan.
Het echtpaar heeft één dochter, Agnes, die als kloosterlinge door het leven gaat.
Niet tegenstaande het drukke werk op de boerderij gingen Silvain en Emma graag op reis. Ze bezochten onder andere Spanje, Turkije en Tunesië. De Belgische kust was hen ook niet vreemd.
Als ontspanning ging Silvain graag naar de voetbal kijken. Vroeger heeft hij zelf nog voetbal gespeeld bij Lyra. Ook de wielersport genoot zijn belangstelling. Nu fietst hij zelf nog heel graag. “Als het weer meezit rijd ik altijd met de fiets naar de winkel”, zegt Silvain.
Emma deed graag handwerk. Ze maakte haar eigen kleren en maakte alle gordijnen en overgordijnen voor hun knus ingericht appartement.    
Nu leven ze rustig, gaan wandelen, fietsen en doen boodschappen. “In beweging blijven is op onze leeftijd belangrijk”, zegt Silvain overtuigd. Ze lezen rustig de krant en kijken TV.

Ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft ging schepen Rik Pets hen gelukwensen namens de Koning en de Koningin en van de stad Lier. Het Paleis bood hen een medaille met de beeltenis van het vorstenpaar aan. (MSL/foto’s MSL) 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet