Bank zoekt plek

Lier: De bank heeft uiteindelijke een plek gevonden aan de basisschool Pullaar op de hoek van de parking en de Rode Kruislaan. Deze plaats werd uitverkoren door 63% van de deelnemers aan de stemming.

De campagne ‘Bank zoekt plek’ is een initiatief van de Landelijke Gilden dat liep in zesendertig dorpen. In elk van deze dorpen konden de inwoners stemmen op hun favoriete plek voor de bank of zelf een plekje toevoegen.
Landelijke gilde Lier Noord vond drie plaatsen die het meeste geschikt waren om in aanmerking te komen voor het plaatsen van ‘de bank’.
De plaatsen die volgens de landelijke gilde het best in aanmerking kwamen waren aan de voorgevel van de parochiezaal aan de Mechelsesteenweg, aan de basisschool Pullaar op de hoek van de parking en de Rode Kruislaan en aan het Maria kapelletje “Onze Lieve Vrouw ten Kerselaer” aan de Hulststraat te Lier.
De stemming gaf volgend resultaat Basisschool Pullaar 63 %, kapelletje aan de Hulststraat 32 % en de parochiezaal 5 %.
De bank werd nog voor het begin van het nieuwe schooljaar geplaatst zo dat ze vanaf de eerste schooldag gebruikt kan worden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet