Frans Van Parijs en Emilia Van den Broeck vieren diamanten bruiloft.

Lier: Op augustus waren Frans Van Parijs (86) en Emilia Van den Broeck (80) zestig jaar getrouwd. Het zijn beiden geboren Hooiktenaars.
Ze leerden elkaar kennen tijdens een activiteit van ‘de Geuzen’ in zaal Deluxe in Koningshooikt.
Frans en Emilia hebben één zoon Werner en twee kleinkinderen Jonas en Jens.
Frans werkte eerst dertien jaar als mekanieker in garage Caremans in Antwerpen. In 1967 werd hij zelfstandig garagist. Emilia deed de boekhouding van de garage en verzorgde het huishouden.
In zijn vrij tijd ging Frans naar Lierse kijken. Hij volgde zijn ploeg ook in het buitenland. Emilia hielt meer van handwerk. De laatste vijftien jaar was ze vooral bezig met quilten. (Quilten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden).
Ze gingen graag en veel op reis. Soms in het kader van de voetbal en vooral in het kader van hun Toyota concessie. Zo bezochten ze Japan, Ivoorkust, Rusland, Amerika, Duitsland, Spanje, Italie en Frankrijk.
Nu gaat Frans nog graag kaarten, naar Lierse kijken en op de duiven van een kennis letten. Emilia houdt zich nog altijd bezig met quilten.
Schepen voor bevolking Rik Pets ging het echtpaar feliciteren met hun zestig jarig huwelijk. Hi bood hun de geluk wensen aan van het Koningshuis en van de stad Lier. Van de stad Lier kregen Emilia en Frans centrum bonnen ter waarde van zestig euro als geschenk. (KSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet