Kinderopvang Kadee bestaat 20 jaar

Lier: Dit jaar vierde de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) zijn twintig jarig bestaan met een groot kinderfeest op de weide achter het Moevement.
“Exact 20 jaar geleden openden aan de Sluislaan en in Koningshooikt de eerste twee stedelijke kinderopvanglocaties. Wat begon als een kleinschalige opvang in houten gebouwtjes is vandaag uitgegroeid naar vijf locaties en 32 personeelsleden.
Alle stadsbesturen hebben de voorbije twintig jaar stevig geïnvesteerd in die BKO-werking. En terecht. Een stad die jonge gezinnen wil aantrekken en bijhouden is dat aan zichzelf verplicht. Een goed draaiende BKO in de buurt maakt het ouders mogelijk om kinderen en carrière naar eigen inzicht te combineren”, zegt schepen Rik Verwaest. Hij dankte alle medewerker voor hun inzet de voorbije twintig jaar.

Kadee
In september 1997 opende de stad Lier op twee locaties Buitenschoolse Kinderopvang “De Microbenclub” op de Speelmicroob aan de Sluislaan en in de voormalige jongensschool van Koningshooikt. Ondertussen zijn er nog drie locaties bijgekomen namelijk Pastoriestraat, Lisp en KTA/’t Spui. Bij het tienjarig bestaan werd de naam “Microbenclub” vervangen door “Kinderopvang Kadee”.
Elke schooldag worden er ’s morgens ongeveer 80 kindjes opgevangen. Na schooltijd is dat een viervoud ervan.
Momenteel zijn er één coördinator, één administratief medewerker, één hoofdbegeleider en 28 kinderverzorgsters in dienst. (KSL/foto’s KSL-SDW)

Meer informatie: http://www.kinderopvangkadee.be/

Fotoreportage...

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet