“Glorious Gospel concert” in Begijnhofkerk

Lier: Op zaterdag 9 september organiseert Vzw D'Amandelboon een Gospelconcert in de Lierse Begijnhofkerk. De opbrengst van dit “Glorious Gospel Concert” gaat integraal naar Het Vaderhuis vzw. Het concert wordt verzorgd door een twaalftal zangers en muzikanten van Het Vaderhuis zelf.

Initiatiefnemer Peter Everaert wou iets organiseren voor vzw d’Amandelboon op het Lierse Begijnhof. "Ik wou een echt Afrikaans gospelkoor. Toevallig kwam ik de mensen van het Vaderhuis tegen toen ze op het Begijnhof flyers uitdeelden voor een concert. Dit bleek een concert voor het Vaderhuis in Merksem te zijn. Ik heb voorgesteld om ook een concert  in de Begijnhofkerk te laten plaatsvinden", vertelt Peter Everaert.

Vaderhuis
Het Vaderhuis uit Merksem wil een helpende hand reiken vooral aan daklozen, mensen die in urgente crisissituaties terechtkomen en onmiddellijk hulp nodig hebben.
Het streven van de vzw is dat werk te kunnen blijven voortzetten, omdat deze helpende hand door de huidige economische situatie alleen maar méér en méér nodig is.  De huidige omstandigheden waarin sommige mensen, meestal ongewild terecht komen, worden met de dag schrijnender.
Het Vaderhuis vzw biedt deze mensen een totaal pakket aan, zodat “stap voor stap” hun situatie terug genormaliseerd wordt.
Het Vaderhuis vzw biedt onderdak aan een twintigtal volwassenen en kinderen (baby’s, peuters, kleuters, jongeren) in het opvanghuis, waar zij in principe binnen het jaar hun leven terug op de rails  krijgen, zodat zij (terug) zelfstandig kunnen gaan leven, eventueel nog met (enige) begeleiding.

Het concert in de Begijnhofkerk in Lier start om 20 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 13 euro. Aan de kassa betaal je 15 euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet