Boulevard Gommaar
Winkelen en feesten, van straattheater tot modeshow

Lier: Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan je heel het weekend lang komen shoppen in Lier tijdens Boulevard Gommaar. Ook op zondag openen de winkels van de Antwerpsestraat, Kartuizersvest, Grote Markt, Rechtestraat, Heilige-Geeststraat, Berlaarsestraat en Berlarij hun deuren.

Om de shoppende bezoekers extra te verwennen, wordt er in de deelnemende straten zowel op zaterdag als zondag van 14 tot 18 uur voor sfeer en gezelligheid gezorgd met muziek, straattheater en animaties. De verschillende acts verspreiden zich over de deelnemende winkelstraten en zorgen er twee dagen lang voor dat er altijd overal wel iets te beleven valt. Daarnaast staat er voor de kleinsten een paardenmolen in de Rechtestraat en een eendjeskraam in de Antwerpsestraat.

Verschillende acts
- De straffe, maffe gasten van Trio Bricolage bespelen allerhande nieuwe en originele muziekapparaten: de gietergitaar, de vuilnisemmerbasgitaar en allerlei gekke blaastuigen zoals de gieter- en tuinslangensaxofoon, de wortelklarinet,  de fietspompfluit, de ballon- of handschoendoedelzak, … Van wereldmuziek, cumbia, reggae tot balkan, volksmuziek en salsa! 
- Voor ballonnenclowns Joeps en Tommykiko is geen diertje te gek om er een ballon van te maken
- Racebob: met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maakt Racebob de omgeving ‘onveilig’
- Kip van Koekoe, een kip gemaakt uit meer dan 250 balonnen met steltenloper erin, is met haar 3 tot 4 meter lengte op z’n minst impressionant te noemen
- Herman de vliegende pinguïn: straatcabaret voor klein en groot met een knotsgekke pinguïn in de hoofdrol
- Ook Sarah Toestra is van de partij, zij is een wandelende fee die wondermooi viool speelt
- Steltenact Vuur, een vlammende act met twee steltenlopers
- Circus in de straten met Cirque del Fuego
- Meer muziek met Fun Fanfare
- En uiteraard kunnen de enige echte Lierse Keersters niet ontbreken

Op zondag 10 september ben je vanaf 14 uur welkom op de Grote Markt voor een heuse modeshow! Zie je iets dat je leuk vindt? De winkels zijn open tot 18 uur. Maar liefst tien handelszaken nemen deel en laten hun collectie zien: Queens Fashion (Antwerpsestraat 50), Lingerie Cozette (Antwerpsestraat 67), Beng-els (Rechtestraat 37), Steps (Antwerpsestraat 62), CKS (Antwerpsestraat 91), Sawadi (Rechtestraat 25), Filou & Friends (Antwerpsestraat 81), Superette Ninette (Kantstraat 6), Belle Mamzelle (Kantstraat 2), Savanne Adventure Fashion (Rechtestraat 23).  (MSL/foto’s archief MSL)

Meer informatie
www.facebook.com/BoulevardGommaar
www.shoppeninlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet