Raf De Meyer en Jeanne Wouters zestig jaar getrouwd

Lier-Koningshooikt: Op donderdag 14 september vierden Rafael ‘Raf’ De Meyer (83) en Joanna ‘Jeanne’ Wouters (79), hun diamanten bruiloft. Bij deze feestelijke aangelegenheid ging schepen Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. Ze ontvingen een oorkonde van het Paleis. Van de stad lier kregen ze centrumbons voor een totale waarde van zestig euro.

Raf is afkomstig uit Koningshooikt, Jeanne werd geboren in Schelle. Ze leerden elkaar kennen op een activiteit van de jeugdbeweging. Jeanne was toen leidster bij de ‘Wolfkes’
Na hun huwelijk werkte Raf eerst vijftien jaar bij schrijnwerkerij Lieckens. Nadien werkte hij nog vijfentwintig jaar bij CBR in de afdeling architectonisch beton. Hij verzorgde daar de kwaliteitscontrole voor de afgewerkte producten zowel in het binnenland als in het buitenland Nadat hij op pensioen was reed hij nog ongeveer twintig jaar met de schoolbus van de Heilig Hart school in Koningshooikt.
Jeanne werkte in de serre, daarna reed ze met de schoolbus.
Raf en Jeanne hebben drie kinderen, twee jongens Dirk en Joris, en één meisje Inge. Ondertussen zijn er vier kleinkinderen Ben, Lita, Kiara en Jari.
Ze gingen elk jaar op reis naar Spanje. Ze zijn zelfs voor zes weken naar Congo geweest. De zuster van Jeanne was toen missiezuster in Kisenge.
In haar vrije tijd werkt Jeanne graag in de tuin. Elke dinsdag en zondag gaat ze fietsen met vriendinnen. Ze leggen dan wel 80km af.
Raf heeft nog een kleine schrijnwerkerij achter in de tuin. Daar doet hij allerlei herstellingen voor familie en buren. Hij doet ook regelmatig rommelmarkten. (KSL/foto’s KSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet