Zomer van Balder begint met Guldensporenviering

Berlaar: Op woensdag 12 juli 2017 ging de Zomer van Balder op een overvol dorpsplein van start met een Guldensporenviering. Burgemeester Walter Horemans opende het feest. Hij kondigde de negende Zomer van Balder aan. Voor het eerste concert had de organisatie Jackobond en Hans De Booy uitgenodigd die Nederlandstalige nummer brachten. Jackobond zong ‘liedjes van Marva’, De Booy bracht zijn eigen repertoire.

Tijdens de pauze hield ereschepen Staf Geysemans de 11 juli toespraak.
“Het onderwijs is een van de belangrijkste Vlaamse bevoegdheden. Het Vlaams onderwijs behoord tot de wereldtop. Ook op economisch vlak loopt Vlaanderen op kop. De Vlaamse economie groeit dubbel zo snel als de Waalse.”
“Een economie op volle snelheid, investeringen en innovatie, zorg, scholenbouw, woningen, openbare werken en mobiliteit, die groter zijn dan ooit.  Dat is Vlaanderen op kop!”, besluit Geysemans zijn toespraak. Nadien werd de Vlaamse Leeuw gezongen met als backing vocals op het podium de burgemeester en enige leden van het Schepencollege.

Elke woensdag van 12 juni tot en met 16 augustus kan je vanaf 19.30 uur de Zomer van Balder bijwonen op het dorpsplein. De toegang is gratis. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer informatie en programmaoverzicht: www.dezomervanbalder.be

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet