UiTPAS vervangt alle (vrijetijds)passen in Lier

Lier: De UiTPAS is een spaar- en kortingskaart voor sport, cultuur en vrije tijd. De UiTPAS geeft je tal van voordelen. Bovendien spaar je punten als je deelneemt aan een UiTPAS-activiteit. Die punten kan je later omruilen voor een korting, een geschenk of een ander leuk voordeel.
De UiTPAS vervangt de andere (vrijetijds)passen in Lier. De voordelen van de vroegere vriendenpas (Liers Cultuurcentrum), M-pas of Sport-Overdagpas kan je als welkomstgeschenk met korting op je UiTPAS laten zetten. De UiTPAS vervangt ook de GOMOR-pas. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Heb je nog een GOMOR-pas? Dan krijg je een gratis UiTPAS met kansentarief en geniet je korting als je deelneemt aan een stedelijke UiTPAS-activiteit. De Lierse UiTPAS is vanaf 1 juni te koop.

Punten sparen en omruilen

Met een UiTPAS op zak spaar je punten aan de UiTPAS-zuilen die je op verschillende locaties in de stad terugvindt. Heb je voldoende punten verzameld, dan kan je die omruilen voor een voordeel naar keuze. Een greep uit de omruilvoordelen: voor 3 punten krijg je een gratis kopje thee of koffie in de dienstencentra, in ruil voor 5 punten geniet je een gratis drankje (max. 2 euro) in het leescafé (bib De Fé) en 10 punten kan je inruilen voor een gratis minigolfbeurt, 10% korting op de basisprijs van een voorstelling in het cultuurcentrum, 15% korting op een zwembeurt in zwembad De Waterperels, … Bovendien krijg je wanneer je een UiTPAS koopt meteen als extraatje enkele leuke welkomstvoordelen cadeau. Een overzicht van de voordelen, vind je op www.uitpaslier.be.

Van GOMOR naar UiTPAS

“Sinds 2008 kennen we in Lier de GOMOR. Een vrijetijdspas die mensen met een beperkt inkomen de kans geeft om deel te nemen aan vrije tijd in onze stad.
Door de jaren heen groeide de GOMOR uit tot een gekende en gewaardeerde hefboom om mensen in armoede te laten deelnemen aan cultuur, sport, jeugdwerking en zoveel meer.
Feit was wel dat door gebruik te maken van een lokale vrijetijdspas er weinig anonimiteit/discretie was voor GOMOR-houders.
Met de komst van de UiTPAS is dat eigenlijk de enige, wezenlijke verandering. De UiTPAS is er voor iedereen, maar er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het UiTPAS-programma met kansentarief. Iedereen gebruikt zijn UiTPAS en voor iedereen is deze gelijk.
De UiTPAS-houder met kansentarief betaalt in de meeste gevallen 20% van de kostprijs. De rest wordt verdeeld via een solidaire kostendeling.
De UiTPAS met kansentarief is ook nog steeds te gebruiken bij Opnieuw en Co, voor een goedkopere en gezonde warme maaltijd in het Sociaal Restaurant Kome nete, de dienstencentra, De Waaier, De Komeet, De Kroon en Rosmolen. Tot slot kan je er ook mee terecht bij SOWI (Sociale winkel in Broechem, onderdeel van de Loods) en de boodschappendienst in De Waaier”, legt Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW, uit.

Momenteel zijn er ongeveer 3.700 Lierenaars die hun GOMOR-pas kunnen omruilen voor een UiTPAS met kansentarief. Het aantal GOMOR-houders bleef de voorbije jaren stijgen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet