Crèmerie Jerome viert tachtigste verjaardag met 'Lierse Vlaaikesijs'

Lier: Crèmerie Jerome viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid heeft de crèmerie het ‘Lierse Vlaaikensijs’ ontwikkeld. "Vanaf zaterdag 3 juni kan iedereen bij ons smullen van het 'Lierse Vlaaikesijs'. Ik heb een half jaar gewerkt om de smaak absoluut perfect te krijgen", zegt Tatjana Jovanovic, die samen met haar man Johan Joostens zeven jaar geleden Crèmerie Jerome overnam.
“Voor onze tachtigste verjaardag gingen we op zoek naar een nieuwe smaak. Lang moesten wij niet zoeken. Wij zouden een echt Liers Vlaaike omzetten in melkijs”, zegt Tatjana.
Burgemeester Frank Boogaerts mocht de ijstaart in de vorm van een reuze Liers Vlaaike aansnijden.
Samen met Angèle, de 81 jarige dochter van de  stichters Jerome Verschooren en Anna Verhulsel, werd door de genodigden van het lekere Lierse Vlaaikensijs genoten.

“Tijdens ons feestjaar zijn we op zoek naar nog een nieuwe smaak. Dit doen wij in de vorm van een wedstrijd. Iedereen mag zijn lekkerste smaakideeën binnen brengen. Deze smaak gaan we omzetten in melkijs. De winnaar mag samen met ons een naam verzinnen. Deze smaak wordt vanaf het najaar aan onze smaakcollectie toegevoegd”, besluit Tatjana Jovanovic.

Het Liers Vlaaikensijs is vanaf nu als schepijs te bekomen bij Crèmerie Jerome in de Frederik Peltzerstraat te Lier. (MSL-SDW/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet