Joannes Van Rompaey en Francisca Ceulemans zestig jaar getrouwd

Lier: Joannes ‘Frans’ Van Rompaey (82) en Francisca ‘Irène’ Ceulemans (79), beiden echte Hooiktenaars, vierden hun diamanten bruiloft. Meer dan zestig jaar geleden ontmoeten ze elkaar op ‘de plek’ (het veld nvdr). Hun ouders hadden landbouwgrond die aan elkaar grensde. Bij het werk op het veld dacht Frans: “Dat ziet er iets voor mij uit. Ik heb toen wat meer mijn best gedaan… en het is gelukt”.
Het echtpaar kreeg vijf kinderen: Ludo, Guido, Danielle, Patrick en Marleen. Zij zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen. Ondertussen zijn er ook al twee achterkleinkinderen.
Frans was eerst landbouwer, daarna veekoopman. Irène hielp haar man met de dieren. Nadien zorgde voor het huishouden en de kinderen.
Toen ze met pensioen waren gingen ze al eens op reis, onder andere naar Kreta, Lloret de Mar en Benidorm. Voor echte hobby’s was er geen tijd. Alleen ’s zondags werd er al eens gefietst.
Nu genieten ze rustig thuis en gaan al wel eens naar optredens van Vlaamse vedetten.
Ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft ging schepen Rik Pets hen de gelukwensen van het Koningspaar en van de stad overmaken. Bij deze feestelijke gelegenheid schonk de stad Lier hen centrumbons ter waarde van zestig euro. “Eén euro voor elk jaar dat jullie samen zijn”, besluit schepen Rik Pets. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet