Fair Trade Ecocyclo brengt twee nieuwe fietsroutes in Lier en Berlaar

Berlaar-Lier: Twee nieuwe fietsroutes van in totaal zeventig kilometer inspireren de fietser rond fairtrade en duurzaamheid dichtbij huis. Met de Fair Trade Ecocyclo in Berlaar en Lier ontdek je al fietsend dertig  (h)eerlijke inspiratiepunten. Soms kan je producten aankopen of proeven. Andere plaatsen zetten je aan om actie te ondernemen of om je kennis te vergroten.
De provincie Antwerpen realiseerde in samenwerking met de gemeente Berlaar en de stad Lier een nieuwe fietsbrochure. Aan de hand van tips en weetjes in deze brochure ontdek je dat fair trade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in de stad Lier en de gemeente Berlaar.

De fietslus Lier start aan het station en is zevenendertig kilometer lang. Ze brengt je langs achttien inspiratiepunten zoals een kleinschalig kleinfruitbedrijf, de paardenmelkerij, ’t struisvogelnest, een tuinbouwbedrijf, een bio boer, een zelfpluktuin, een aspergeteler en een koffiebranderij.

De fietslus Berlaar start aan het station van Berlaar en is tweeëndertig kilometer lang. Ze brengt je langs elf inspiratiepunten zoals een tuinbouwbedrijf, een zelfplukboerderij, een imker, en een ijshoeve.

Op zaterdag 5 augustus volgt er nog, in samenwerking met toerisme Lier en de gidsen, een gegidste fietstocht.

Meer info: www.visitlier.be en www.berlaar.be (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Fietstochten leiden naar eerlijke handel in Lier en Berlaar

 

 

LIER / BERLAAR - Twee nieuwe fietstochten door Lier en Berlaar willen de deelnemers inspireren rond fair trade en duurzaamheid dichtbij huis.
 
Zeventig kilometer fietsen langs locaties met een link naar eerlijke handel en lokale producten. Dit kan nu met de nieuwe Fair Trade Ecocyclo. Concreet gaat het om twee fietslussen: de eerste start aan het station in Lier en is 37 kilometer lang, de tweede aan station in berlaar en is 32 kilometer lang.

De fietstocht door Lier brengt u onder meer bij een kleinschalig kleinfruitbedrijf, een bioboer, een paardenmelkerij, een zelfpluktuin, een aspergeteler en een tuinbouwbedrijf, maar u kan onderweg ook stoppen in bijvoorbeeld Speelplein Netepark, in ’t Struisvogelnest, bij Koffiebranderij Van Ouytsel en in de Oxfam Wereldwinkel.

Kiest u voor de Berlaarse lus, dan passeert u onder meer bij een imker, een zelfplukboerderij, een tuinbouwbedrijf en een ijshoeve. Ook tijdens deze stop liggen er op de route adresjes waar u iets kunt drinken en eten.

De Fair Trade Ecoclyclo volgt grotendeels de fietsknooppunten. Waar je die verlaat, wordt de route in de brochure en op de kaart verduidelijkt. U kunt de Fair Trade Ecoclyclo dus op eigen houtje afleggen, maar op zondag 5 augustus kunt met een Lierse stadsgids een deel van het parcours afrijden.

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet