Cars & Coffee-dorp op De Laag in Koningshooikt

Koningshooikt: Heel wat belangstelling voor de eerste editie  ‘Cars & Coffee in op De Laag in Konigshooikt. Dit was tevens het eerste evenement van de viering ‘veertig jaar dorpsraad’. Eigenaars van old- en youngtimers – hetzij auto’s of motoren - stationeerden hun voertuigen op De Laag, achter de kerk. Ze werden er omgeven door een decor van eet- en drinkstandjes. Ook de Pallieter Classic die vanuit Lier vertrok maakte een halte op De Laag.

Cars & Coffee-bijeenkomsten zijn in de Europese landen aan een opmars toe. Aanvankelijk waren ze bedoeld voor mensen met exclusieve modellen van Ferrari’s en Porsches, Zonda’s en Bugatti’s. De idee was dat die doelgroep er meestal niet erg veel voor voelt om auto’s van honderdduizenden euro’s in een oriëntatierit of regularity rally in de prak te rijden. Maar toch willen die bestuurders ook wel eens een babbeltje slaan over hun ongewone auto’s met een gelijkgestemde ziel. Bij een glaasje of een koffie.

Oldtimers - Youngtimers
In Koningshooikt komen alleen oldtimers en youngtimers aan de bak, zowel auto’s als motoren, van alle cilinderinhouden. Dus ook brommers. Oldtimers zijn in België 30 jaar oud, nog in behoorlijke originele staat of gerestaureerd volgens het originele model met oorspronkelijke of zelfs nieuwgemaakte stukken. In Nederland krijgt een auto die status pas als hij 40 jaar is. Zo is de wet in de twee landen en de verzekeringen hanteren dezelfde norm.
Youngtimers daarentegen zijn niet even strak gereglementeerd. Daar komt soms nogal wat buikgevoel bij kijken. Bij ons zijn ze volgens de ene bron tussen 15 en 30 jaar oud, volgens een andere tussen 10 en 30 jaar. Niet alle modellen komen er voor in aanmerking. Het zijn types, al dan niet met een bepaald uitrustings- of afwerkingsniveau, waarvan verwacht wordt dat ze later als oldtimer zeer gegeerd zullen zijn.

Eten en drinken
De deelnemende auto- en motoreigenaars zullen zich voelen als in een feestdorp. Aan de ene zijde staan de eet- en drankstandjes. Er zal ter plaatse bereide paella zijn, al dan niet met een Spaans wijntje. En terwijl muziek van de jaren 70-80-90 uit de geluidsboxen stroomt, zullen andere lokale handelaars vlees- en visgerechten aanbieden, waaronder wellicht ook Jutse varkenskop, maar ook Thaise producten, ijs en desserts. Er zullen zelfs twee stands met ervaren barista’s zijn. Daarnaast worden uiteraard frisdrank, pils en speciale bieren aangeboden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet