Nieuwe publieke BBQ op evenementenweide

Lier: Op de evenementenweide naarst het stadspark heeft de stad een grote publieke BBQ met vier roosters laten installeren. Van 1 april tot 30 oktober, tussen 10 en 22 uur kan iedereen van deze BBQ gebruik maken. Schepen van evenementen ging de nieuwe aanwinst persoonlijk  ‘inbakken’.

“De idee van een buiten BBQ is in zuiderse landen reeds lang toegepast. Het is bij ons doorgebroken in steden zoals Antwerpen waar veel mensen, vooral bewoners van appartementen, de mogelijkheid niet hebben om thuis een stukje vlees te bakken.
Je dient niet te reserveren. Je brengt vlees, BBQ gerief en houtskool mee. Er zijn twee grote stevige banken voorzien. De gebruikers dienen alles wel proper en netjes achter te laten. Dichtbij staan grote vuilnisbakken en een aston. Er is ook bluszand voorzien.
Naast de BBQ staat het reglement te lezen waar iedere gebruiker zich dient aan te houden. Zo mag je geen tenten of luifels opstellen, geen luide muziek spelen en niet met de wagen op het terrein rijden.
De stadsdiensten komen dagelijks het afval ophalen. Werkmmaat komt dagelijks de BBQ inspecteren en proper maken met een hogedruk reiniger”, legt Verwaest uit.
Het installeren van de BBQ en de twee nieuwe banken kost ongeveer 20.000 euro.
“Wanneer we zien dat dit een succes wordt en alles wordt netjes gehouden kunnen we er over nadenken om een dergelijke BBQ nog op andere plaatsen te installeren. Hiervoor bestaat nu al voldoende interesse. Onder andere de wijken en Koningshooikt zijn vragende partij”, besluit Verwaest. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet