Hulstse Pallieters stellen 21ste Pallieterfeesten voor

Lier: De 21ste Pallieterfeesten gaan dit jaar door op 15, 15 en 16 juli op het klassieke adres Hulststraat 74 te Lier. Dit jaar staan er wel heel wat nieuwigheden op het programma.
Robin Baetens stelt het programma voor.
“Dit jaar hebben wij heel wat nieuwigheden in petto. We hebben onze kermis een week vooruit geschoven om niet samen te vallen met de openluchtfuif van KLJ Lier Noord. We gaan terug voor een kermis over drie dagen.
Vrijdag 14 juli vangen we om 20.00 uur met een retrokoers op rollen. Wij verwachten maximum vijftig ploegen van twee deelnemers. Inschrijven via www.hulstsepallieters.be. Na deze sportieve act, waarvan wij het einde voorzien rond 23 uur is er de ‘after koers disco party’ met DJ Derailleur.
Zaterdag 15 juli beginnen we al om 16 uur met ‘De sterkste M/V van Lier’. Dit onderdeel bestaat uit verschillende ludieke kracht- en behendigheidsproeven zoals broekhangen, schaapslingeren, melkstopen lopen en dergelijke. De deelname is gratis, inschrijven kan op het hoger vermelde adres. Op de feestweide staat ook een klimtoren met death ride opgesteld. De mannen van de Vriendenkring Para Commando van Nijlen zorgen er voor dat alles veilig verloopt. ’s Avonds houden wij omstreeks 20.30 ons ‘Bevrijdingsbal anno 1945’ met niet minder dan de Casablanca Carambol Company. We gaan feesten in de sfeer van toen. Er zijn ook enkele verrassingsacts voorzien… De 101de Airborne Division zorgt voor de militaire omkadering. Zij verzorgen ook een openlucht tentoonstelling van hun voertuigen en artillerie.
Zondag 16 juli staat heel wat op het programma. Vanaf 13 uur start het alom gekende Liers Kampioenschap Kubb. Inschrijven via www.hulstsepallieters.be. Op het plein is er kinderanimatie, een kids party met DJ Lemme vanaf 16.30 uur, er staan springkastelen opgesteld, je kan pony rijden en de klimtoren met death ride staat er  nog altijd. Voor de hongerigen zorgen we voor Food Truck Festival met om en bij de vijftien trucks. ’s Avonds vanaf 20.30 uur sluiten we af met een ambiance avond met de coverband De Viexkes.”

De toegang is volledig gratis. De Pallieterfeesten gaan door in het feestlokaal Hulststraat 74 en de weide daar tegenover. Meer inlichtingen in inschrijven voor de diverse wedstrijden www.hulstsepallieters.be (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet