Twintigste Paterkeskermis

Lier: Josephina Bosmans stelde haar twintigste Paterkeskermis voor. “Dit is mijn laatste kermis die ik samen met mij echtgenoot Luc en talrijke medewerkers inricht. Volgend jaar geef ik de organisatie door aan Ester Raeymaekers die er zeker een schitterende  éénentwintigste editie zal van maken”, zegt Josephina.

Dit jaar gaat  op donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus.
“Op donderdag 17 augustus 2017 beginnen we om 20 uur met het ‘proeftappen’ voor de buren en de geïnteresseerden. Je kan een pintje komen drinken aan zeer democratische prijzen. Dit jaar doen we beroep op de Heidemuzikanten om deze avond op te luisteren. We lopen dan nog niet te hard van  stapel en trachten te stoppen omstreeks 24 uur.
Vrijdag 18 augustus zijn er tussen 14 en 17 uur  gratis pannenkoeken bij een consumptie. Wij voorzien ongeveer 400 pannenkoeken. Om 21 uur wordt twintigste Paterkeskermis officieel geopend met een optreden van Ruth Mc Kenny. Om 23 uur treedt Rudy Jones op.
Zaterdag beginnen we al om 14 uur met onze welgekende en plezante Bingo met een echte prijzenregen. Om 17 uur vertrekt onze al even traditionele paterkesstoet met voorop de keerstere gevolgd door de Pallieter Toeters. Tot slot lopen de reuzen Bernard, Josephina, Babette Wardje en waarschijnlijk ook Zuster Agnes. Voor mijn laatste kermis zou ik ook nog graag den Bakker meekrijgen als die de verplaatsing van Duffel naar hier kan maken. Om 21 uur speelt de Prins Junior band met als gastvedette niemand minder dan Bobby Prins. Nadien omstreeks 23 uur mogen we Ronny Lee nog verwelkomen.
Op zondag 20 augustus richten wij van 8 tot 16 uur onze grandioze rommelmarkt in.  Langs de Karthuizersvest, Parelstraat, Kantstraat, Renaat Veremansplein, Ernet Staeslaan, Kruisbogenhofstraat en Rederijkerslei is er plaats voor een 350 tal standen. Je kan al ontbijten in de tent vanaf 7.30 uur. Om 14 uur treden de Retro’s op in de tent met als gastvedette Carlos Correos. Om 20 uur is het de beurt aan Plug It In met als gastvedette Pino Baresi. Rond 24 uur wordt de twintigste Paterkeskermis afgesloten.”
Elke dag zijn er mosselen of een koude schotel te bekomen in de mosseltent.
De feesttent van Paterkeskermis staat opgesteld langs het Renaat Veremansplein op de parking naast de kerk. De toegang is elke dag gratis. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet