De Bie Printing neemt Antilope Printing over

Lier: Bart De Bie CEO van De Bie Printing en Joris De Lannoy, huidige CEO Antilope Printing, kondigen aan dat vanaf 1 juli 2017 Antilope Printing uit Lier en de groep De Bie Printing uit Duffel hun krachten zullen bundelen en één grafische groep vormen onder de naam Antilope De Bie Printing.
Antilope De Bie Printing wordt hierdoor één van de leidende spelers in de Benelux in de vellendrukmarkt.

“De grafische sector heeft immers nood aan sterke spelers met een duidelijke toekomstvisie. Om deel uit te maken van de bedrijven die de volgende jaren het beste antwoord kunnen geven op de nieuwe noden van klanten, is continu investeren een noodzaak. De schaalgrootte van Antilope De Bie Printing laat dit zonder meer toe.
De nieuwe groep Antilope De Bie blijft zich onverminderd en onveranderd focussen op excellent maatwerk en vakmanschap in grafische communicatie. Hieruit zijn de respectievelijke bedrijven ontstaan, en zo wil de groep verder groeien en zich blijven onderscheiden”, zegt Bart De Bie.

Investeringen
Vanaf 1 juli 2017 wordt onmiddellijk gestart met investeringsplan van acht miljoen euro. Dit plan bestaat uit de aankoop van nieuwe drukpersen voor groot formaat, diverse afwerkingsmachines en ook de uitbreiding van de actuele De Bie site in Duffel. Deze nieuwbouw start in augustus en zou einde 2017 moeten klaar zijn. De integratie van de twee toonaangevende drukkerijbedrijven zal volledig voltooid zijn in het voorjaar van 2018, op de huidige site van De Bie Printing in Duffel. De voormalige Antilope site zal dan niet meer gebruikt worden. De drukpersen op de Antilope site worden niet verhuist.

Personeel
Het huidige personeelsbestand van de beide bedrijven blijft behouden met behoud van alle rechten, zoals wettelijk voorzien is. Antilope De Bie Printing zal dan honderd personeelsleden tellen, 55 van Antilope en 45 van De Bie. Uiteindelijk zullen alle personeelsleden van de vestiging in Lier overgaan naar de vestiging Antilope De Bie Printing in Duffel.

Leiding
Bart en Johan De Bie zijn de enige aandeelhouders. Het is reeds de vierde generatie die actief is in het bedrijf. Bart De Bie, CEO en zaakvoerder De Bie Printing, zal samen met Joris De Lannoy, huidige CEO Antilope Printing, deze nieuwe groep leiden. Johan De Bie zal zich concentreren op de aankoop van investeringsgoederen en grondstoffen voor de ganse groep. (MSL-SDW/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet