Eugène Van Roosbroeck  en Maria Vermeiren vieren diamanten huwelijksjubileum

Lier: Eugène Van Roosbroeck (83) en Maria Vermeiren (87) vierden hun zestig jarig huwelijksjubileum. Maria en Eugène, beiden echte Lierenaars, kwamen meer dan zestig jaar geleden elkaar tegen in de Kimclub in Herentals.

Eugène werkte eerst als paswerker bij Bell Telephone (het huidige Alcatel–Lucent). Na tien jaar nam hij van zijn vader de ijzerwinkel in de Antwerpsestraat over.
Maria was tot haar vijftigste kleuterleidster bij de Ursulinen. Daarna verzorgde ze het huishouden. Eugèene en Maria hebben vier: één zoon Frank en drie dochters Min, Kristine en Ann. Ondertussen zijn er zeven kleinkinderen, drie jongens en vier meisjes, die op hun beurt reeds voor vijf achterkleinkinderen zorgden.
In haar vrije tijd was Maria altijd bezig met divers handwerk. Eugène was vanaf zes jaar geïnteresseerd in filatelie en heeft een uitgebreide verzameling.  
Vroeger trokken ze elk jaar met de kinderen naar zee en naar Wechelderzande waar de ouders van Eugene een bos hadden.

Bij deze feestelijk gebeurtenis kwam Rik Pets, schepen voor bevolking het echtpaar feliciteren namens het koningshuis en van de stad. Namens de stad Lier bood schepen Pets zes centrumbons elk ter waarde van tien euro aan. (KSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet