Vic Dieltjens en Julia Van Den Heuvel vieren hun platina huwelijksjubileum


 
Berlaar: Vic Dieltjens (92) en Julia Van Den Heuvel (91) vierden hun zeventig jarig huwelijksjubileum. Bij deze gelegenheid werden ze door burgemeester Walter Horemans op het gemeentehuis ontvangen.
Vic en Julia leerden elkaar kennen in een toenmalige cinema in Bouwel. Na hun huwelijk in 1947 kregen ze twee kinderen Lillian en Danny. Ondertussen zijn er twee kleinkinderen. Danny kreeg één dochter Shenja.  Lillian kreeg ook één dochter Elke. Deze laatste zorgde voor het enige achterkleinkind Lotte.
Vic was vanaf 1972 tot 1995 actief in de Berlaarse OCMW raad. Van 1983 tot 1995 was hij voorzitter.
“Het sociaal aspect stond altijd hoog in zijn vaandel. Iets kunnen doen voor de mensen was zijn motto. In Berlaar kennen ze hem van de socialistische mutualiteit en van den dop” zegt burgemeester Walter Horemans.
Samen waren ze de uitbaters van de eerste COOP winkel in Berlaar. “Zelfbediening was toen nog onbekend, zij zijn ermee begonnen waar nu de mutualiteit gevestigd is”, zegt burgemeester Walter Horemans.
Julia en Vic gingen graag op reis. Zo bezochten zij onder andere Rusland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.
Bij deze heuglijke gebeurtenis bood burgemeester Walter Horemans hen de gelukwensen van het Koningshuis en van de gemeente Berlaar aan. Van het Paleis kregen Vic en Julia een tinnen schotel aangeboden. De gemeente zorgde voor de bloemen en Berlaar bons en een korf met allerlei lekkers. Kleindochter Elke kreeg ook een geschenk van de burgemeester namelijk het jeugdboek ‘De Wonderbaarlijke Zomer van Polukarpus Boterbier’ van een welgekende schrijver en burgemeester van Berlaar. Tot slot tekenden de jubilarissen het jubileumboek. De viering werd afgesloten met een uitgebreide receptie aangeboden door het gemeentebestuur.(SDW/foto’s SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet