Saartje Vandendriessche huldigt nieuwe glijbaan en buitenzwembad in

Fotoreportage...

Lier: Saartje Vandendriessche  mocht als eerste heel wat nieuwigheden in het Lierse zwembad, de Waterperels, uitproberen. Meest in het oog springend was de Green Tornado, een waterglijbaan die je in negentien seconden een hoogteverschil van 9,9 meter laat overbruggen. Saartje mocht samen met Ivo Andries, schepen voor sport, deze glijbaan in wereldprimeur uitproberen. “Het is de eerste bandenglijbaan in de wereld met adembenemende lichteffecten en een bloedstollende infinity jump. Deze sprong in het oneindige is een plotse bocht in de glijbaan waardoor je op het nippertje kan ontsnappen aan een haaienbeet”, verklapt Evi De Herdt zwembadmanager van de Waterperels. “Verder ga ik niets meer vertellen, je moet het zelf maar komen uitproberen.”    
De Green Tornado is 96 meterlang en heeft een hellingsgraad van 11,4%. Je met twee in een duoband of alleen in een monoband naar beneden duiken.

Openlucht zwembad
Dertig jaar na de sluiting van het laatste openlucht zwembad – het Reyenhof  aan de Lispersteenweg – heeft de Pallieterstad terug een openlucht zwembad. Het is een all-weather buitenbad met een temperatuur van 29,5 graden, winter en  zomer. Tijdens de nacht wordt het afgedekt met een speciaal zeil om het warmte verlies tot een minimum te beperken.
Saartje mocht hier ook als eerst mee in het water. “Toch maar fris voor 29 graden”, was haar reactie achteraf. Naast dit zwembad is er ook een nieuwe waterspeeltuin en een ‘triple slide’ familieglijbaan die de waterpret vervolledigen. Ook niet te vergeten is de nieuwe ligweide en buitenterras naast het zwembad.

Kinderwereld
Ook de allerkleinsten worden vanaf de zomer extra in de watten gelegd met een splinternieuwe kinderwereld vol interactieve speelelementen binnen. “45% van de zwembad bezoekers is immers jonger dan 15 jaar”, verduidelijkt Evi De Herdt.

Investering met steun van de Vlaamse Overheid
S&R investeert voor deze nieuwe sensaties zo'n 4,5 miljoen euro in het zwemparadijs. De Lierenaar zal daarenboven kunnen genieten van meer waterplezier voor dezelfde prijs. Eind april maakte de Vlaamse Overheid bekend dat het voor de renovatie van het zwembad in Lier een investeringssubsidie van maximaal 310.118 euro toekende. Met deze extra middelen zet S&R in op bouwkundige verbeteringen, energiebesparende maatregelen en de verbetering van de toegankelijkheid.

Safe Swim
Omdat S&R De Waterperels het belangrijk vindt te blijven waken over zijn opgebouwde reputatie als ideaal familiebad, wordt in overleg met de stad Lier vanaf 1 juli het 'Safe Swim'-project ingevoerd. Dit wil zeggen dat de identiteit van de bezoekers door middel van hun identiteitskaart geregistreerd wordt bij aankoop van hun ticket. Op deze manier kan aan personen die zich niet gedragen conform het intern reglement tijdelijk de toegang ontzegd worden.

AngelEye-drenkelingendetectiesysteem
Naast de nieuwe sensaties zet het bedrijf ook stevig in op technische innovatie op vlak van veiligheid. In juni liet S&R De Waterperels een AngelEye-drenkelingendetectiesysteem installeren in het 25-meter-bad, het doelgroepenbad en het buitenbad. Deze tool is een ware innovatie op vlak van veilig zwemmen. Camera's in het bad detecteren wanneer een voorwerp gedurende 10 seconden stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders. Zij krijgen niet alleen een alarm, maar ook de betreffende locatie door. Vanuit de gedachte dat er nooit genoeg ogen kunnen zijn, betekent dit systeem voor hen een bijkomend hulpmiddel om te streven naar een nóg veiligere zwemomgeving voor de bezoekers. Aan de bezettingsgraad van de redders verandert niets, er blijven evenveel redders aanwezig. Dit systeem betekende een investering van zo'n 150.000 euro en wordt in de zomer uitgebreid getest om vanaf september volledig operationeel te zijn.
Al deze investeringen maken van het Lierse S&R De Waterperels de ideale trekpleister voor een geweldige uitstap vol waterpret voor jong en oud! (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet