Vijf dagen feest in Berlaar-Heikant met 20.000 kilo mosselen

Berlaar-Heikant: Vanaf vrijdag 7 juli staat Berlaar-Heikant weer vijf dagen lang volledig in het teken van mosseltenten, kermisattracties en optredens. De organisatie verwacht een omzet van minimum 20.000 kilo mosselen! De jaarlijkse kermis is er telkens weer één groot feest. Op dertien verschillende plaatsen vinden er diverse activiteiten plaats. Nieuw is de wielerwedstrijd voor junioren op zaterdag 8 juli. Op vrijdag 7 is er in danstent een travestieten show en op maandag 10 juli ‘Idool van de Hei’. Verder is er maandag nog een optreden van Rony Lee en de Nutteloze van de Nacht geprogrammeerd.  Zaterdag is het bal met Prins JR Band, zondag om 14 uur countrynamiddag met dj 'Patje The Fox' en Bobby Prins. Op diverse plaatsen zijn er optredens van bekende en minder bekende DJ’s.

Naar goede gewoonte stellen de lokale  verenigingen en zelfstandigen  alles in het werk om de kermisattracties te begeleiden met allerhande randactiviteiten en voldoende drank- en eetgelegenheden. Naast de mosseltenten staan er ook nog enkele optredens en openluchtfuiven op het programma.

Verkeersmaatregelen
Omdat de rijbaan omgevormd wordt tot een groot terras, wordt een deel van de Aarschotsebaan afgesloten voor alle verkeer tijdens de kermisdagen. Op maandag en dinsdag gebeurt dat tussen 18 en 5 uur, op zondag wordt de baan al om 14 uur afgesloten en op zaterdag vanaf 13.30 uur.

Op zaterdag 8 juli vindt er om 15 uur bovendien een wielerwedstrijd voor junioren plaats. Tijdens deze koers is op het parcours alleen eenrichtingsverkeer mogelijk. Het parcours loopt over de N10/Aarschotsebaan in de richting van Lier.

De politie zorgt voor extra controles om de veiligheid te garanderen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet