Zomersalon in café Goed Voorbeeld

Lier: Naar jaarlijkse gewoonte wordt in café “Goed Voorbeeld” het Zomersalon ingericht. Een vijftiental klanten exposeren hun eigen creaties. Dit jaar is het thema “Royalty”.
De jongste exposant, Lola, is 13 jaar, de oudste, Suz, praat niet graag over haar leeftijd.

“Meer dan vijfentwintig jaar geleden zijn we begonnen met een groepstentoonstelling met werk van kunstenaars die hier bij ons klant zijn en al eens een werk hadden tentoon gesteld. Gewoonlijk was het een groep die jaarlijks opnieuw exposeerde.  Nu zijn het creatievelingen die met kunst bezig zijn of mensen die iets ludieks willen brengen.
Vroeger bracht iedereen één tot drie werkjes binnen. Voor enige jaren zijn we begonnen met een jaarthema vast te leggen. Zo hadden we reeds ‘WC papier’, ‘Werkhandschoenen’, ‘Sponsen’ en dergelijke. Dit jaar was het thema ‘Royalty’. Het is in feite de aanzet naar ons feestjaar. Volgend jaar bestaat het café immers veertig jaar. Dat gaan we een heel jaar vieren. In september, dit jaar, beginnen we met een feest weekend. In 2018 sluiten we het feestjaar af met een ‘feest’ Zomersalon. Het gaat dan wel iets groter zijn dan nu. Het thema verklap ik nog niet”, legt Pim D’Heu uit.

Je kan het ‘Zomersalon’ in café ‘t Goed Voorbeeld in de Koning Albertstraat bezoeken tot het laatste weekend van augustus op dinsdag vanaf 18 uur, op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag vanaf 15 uur en op zaterdag vanaf 11 uur. Het café is gesloten van 14 tot 19 juli. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet