Campus Sint-UrsuSint Ursula fietst voor CooP

De Campus Sint-Ursula organiseert dit schooljaar voor de derde keer ‘Sint-Ursula fietst’, een project waarbij leerlingen zich inzetten ten voordele van CooP-Africa (Cycling out of Poverty).

“Alle leerlingen van de campus dragen hun (financieel) steentje bij via verschillende acties. Als slotactie zullen 49 leerlingen van de derde graad op de laatste schooldag vertrekken om met de koersfiets in tien dagen tijd de top van Alpe d’Huez te bereiken. Belgische leerlingen fietsen zodat hun leeftijdsgenoten in Kenia ook kunnen fietsen. Een fiets betekent voor hen immers een zicht op een beter leven, zoals blijkt uit de essays die we uit Kenia meebrachten”, vertelt een van de verantwoordelijken.

“Tijdens de OpenDag geven we concrete informatie mee over de (sportieve) voorbereidingen en de reis. Elke leerling krijgt een persoonlijk begeleiding- en trainingsschema. In primeur stellen wij ook de nieuwe gepersonaliseerde fiets tenues voor. Onze fietsers laten hun kunnen zien tijdens een koers op rollen ten voordele van CooP-Africa.” (KSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet