Bijendag in BuSo De Regenboog

Lier: Transitie Lier, Velt Netevallei (werkgroep Lier), BuSo De Regenboog en Gezinsbond Lier organiseerden inde gebouwen van het BuSo een heuse Bijendag. Doel hiervan is het belang van bijen en de problematiek van massale bijensterfte, maar vooral ook mogelijke oplossingen bekend te maken bij een ruim publiek.

Met diverse informatieve stands, een lezing van een bijenexperte, films voor klein en groot en een heleboel doe-activiteiten is het de bedoeling zowel te informeren als aan te zetten tot concrete actie, die we zelf wel degelijk kunnen doen door lokaal en duurzaam te kopen en meer bijenvriendelijke ruimte te voorzien.

Bezoekers werden voorzien van bloemenzaad voor bijenvriendelijke bloemenweides en -perkjes en er worden bijenhotels voor solitaire bijen gemaakt en verkocht door BuSo De Regenboog. Daarnaast maakten de bezoekers samen een bijenhotel om aan de Stad Lier te schenken. Samen met een bijenactieplan werd dit bijenhotel officieel overhandigd aan de stad. Burgemeester Frank Boogaerts en schepen Lucien Herijgers namen dit tijdens een kort plechtig moment in ontvangst. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet