Dorpsraad huldigt Hooiktse verenigingen

Konongshooikt: Tijdens een receptie in de Juttenaar huldigde de dorpsraad de voorzitters van de Hooiktse verenigingen. Voorzitter van de dorpsraad, Dirk Frans, dankte de aanwezige voorzitters voor hun belangeloze inzet.
“Bruggen bouwen, contacten leggen, banden smeden en zorgen voor elkaar zijn nog steeds de belangrijkste pijlers van onze samenleving. Koningshooikt is een dorp waar het goed is om te leven. Een dorp waar de mensen mekaar nog kennen mede door het verenigingsleven en zijn activiteiten.
De vrijwilligers zijn allemaal zo verschillend, ieder heeft zijn eigen talent, ieder zijn eigen doel, groot of juist heel klein maar daarom niet minder belangrijk. Vaak zijn het dan ook de kleine dingen die het verschil maken, mensen die op uitstap kunnen met hun rolstoel, een in ere herstelde voetweg, onze kinderen die kunnen gaan sporten... Noodzakelijke dingen, recreatie of gewoon voor het plezier...al deze zaken worden gedragen door een netwerk van vrijwilligers, mensen met hetzelfde doel die zich verenigen en zich belangeloos inzetten voor de goeie zaak”, zegt Dirk Frans, voorzitter van de dorpsraad.
“Bijna elk weekend valt er iets te beleven in Koningshooikt. Zij die organiseren weten dat het bij het bepalen van een datum voor een nieuwe activiteit soms zoeken is naar een datum waarop er niets anders te doen is. Vlaaien loten, pannenkoeken eten, toneel, sporten, brunchen, wafels eten, jaarmarkt, fototentoonstelling, kerstmarkt, muziek...dit is nog maar een greep uit heel het diverse aanbod. Niets van dit alles zou kunnen gebeuren zonder jullie”, besluit de voorzitter. (MSL/foto MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet