Prestigieuze Ken Wijn wedstrijd

Lier: In de Socio Club van Lierse SK richtte de Lierse wijnproeversclub "Den Bloeyenden Wijngaerdt" voor het tweede jaar op rij de prestigieuze wedstrijd "Ken Wijn" van de Vlaamse Wijngilde in. De traditie wil dat de winnende club de volgende editie organiseert. Daarom streek het kruim van wijn kennend Vlaanderen opnieuw neer op het Lisp. Meer dan vijftig ploegen van drie wijnkenners kruisten de degens en trachtten tien rode wijnen blind te herkennen. Daarbij moesten nog twintig theoretische vragen opgelost worden.

Na de wedstrijd stelden een twintigtal handelaars hun wijnen voor op een wijnbeurs. De standhouders brachten een gamma wijnen mee uit alle regio’s van de wereld: van Frankrijk tot Tsjechië, van Italië tot Spanje, van Oostenrijk tot Argentinië en zelfs van België tot Libanon.

Dit jaar konden de wijnkenners van Den Bloeyenden Wijngaerdt de overwinning niet in de wacht slepen. Niet tegenstaande ze alle theorie vragen juist hadden, maar slechts vijf wijnen herkenden, moesten ze de eer aan de Commanderij van Lede overlaten. Zij herkenden acht van de tien wijnen. (MSL/foto MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet