Kiss me Kate op het Donkmeer

Berlare: Om de twee jaar organiseert Festivaria een groots spektakel op het Donkmeer in Berlare. Dit jaar werd gekozen voor Kiss me Kate een legendarische musical van Samuel en Bella Spewack, met muziek van Cole Porter. Deze musical naar een roman van William Shakespeare, ‘de Getemde Feeks’, is een hilarische Broadway klassieker die destijds met meer dan 2.000 voorstellingen te zien was in New York en Londen.
De regie werd toevertrouwd  aan Tijl Dauwe, muzikale leiding Geert Baetens, decor Marnik Baert.
De hoofdrollen worden vertolkt door Jan Schepens als Fred Graham- Petruchio, Goele De Raedt als Lilli Vanissi – Kate, Line Ellegiers als Lois Lane – Bianca, Michel de Meyer als Bill – Lucentio en James Cooke en Bert Verbeke als gangsterduo.

Het Verhaal
In een musicaltheater anno 1950 in Baltimore is het decor voor ‘Kiss me Kate’.
Fred en Lilli. Ooit gelukkig getrouwd, nu minder gelukkig gescheiden, spelen de hoofdrollen in ‘De getemde feeks’, een operette naar het bekende toneelstuk van Shakespeare. Al snel vallen ze uit hun rol en slingeren ze op scène subtiel verwijten naar elkaars hoofd. Doe daar nog de gokverslaafde medeacteur Bill en z’n lieftallige Lois Lane bij en het spel is compleet.
Lilli – alias de feeks – is de intriges meer dan beu. Ze dreigt ermee de show te verlaten. Maar daar steken twee gangsters en bedrieger Bill een stokje voor. Lukt de list en blijft Lilli? Ontdekt Fred de leugens van medespeler Bill? Kan er ooit nog liefde zijn tussen Fred en Lilli?

Decor
Zoals we van de producties op het donkmeer gewoon zijn overtreft het decors dat ontworpen werd door Marnik Baert alle verwachtingen.

“Amerika. Baltimore, een straat, met als voornaamste en meest imposante gebouw, het Ford's Theatre. De aankondiging prijkt reeds in glinsterende letters en tussen flikkerende lampjes op de voorgevel: 'De Getemde Feeks' van William Shakespeare wordt opgevoerd. Achter de façades schuilen de gangen van het theater, waar meer dan alleen loges zijn. Het leven van buiten de muren wordt meegenomen in de duistere gangen van het theater. De grote 'Empty Space' geeft nog niets prijs van het décor voor Shakespeare's stuk! Bij het openschuiven van de donkere achterwand (die eigenlijk de achterkant is van de voorkant van het toneel) rijdt het gesuggereerde Padua integraal naar voor. Duidelijk décor op décor. Straat, podium en décor worden één, en het spel-in-het-spel-in-het-spel wordt gespeeld. De lijnen tussen realiteit en theater vervagen en vallen zelfs weg”; aldus Marnik Baert.

Donkmeer
De vaste scène op het Donkmeer is een van de mooist gelegen open-luchttheaters in Europa. En het spelen in openlucht creëert oneindig veel mogelijkheden waar het creatief team van Festivaria handig op inspeelt.
Niet alleen pakken ze telkens opnieuw uit met indrukwekkende decors, ook de gelegenheid om te toveren met water, lucht en vuur laten ze niet onbenut.
Deze mix van pakkende acteerprestaties, enthousiaste vrijwilligers, technisch hoogstaande decorconcepten en spectaculaire effecten wordt ten zeerste geapprecieerd door pers en publiek. Het 'theater op het water' heeft dan ook zijn vaste plaats veroverd in het Vlaamse culturele landschap.

Voorstellingen
Op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en op 1 en 2 september 2017. Aanvang 21 uur.
Tickets via www.festivaria.eu  (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet