Frederik Vanderbiest nieuwe trainer bij Lierse

Lier: Na het ontslag van Eric van Meir eerder deze week tekende tekende Frederik Vanderbiest een contract tot 2020 als hoofdtrainer van Lierse. Vanaf komende maandag leidt hij de trainingen.

Manager Roel Rymen geeft tekst en uitleg bij de werkwijze van de club en de aanstelling van de nieuwe trainer.
“Na deze ietwat turbulente week willen we toch even benadrukken dat Lierse nog steeds dezelfde visie en ambitie nastreeft en dat is op termijn een stabiele en gezonde 1A club worden. We willen daarvoor verder werken op de pijler waar we het huidig seizoen mee begonnen zijn en dat is de herkenbaarheid bij onze club en spelers. De transfers die we zullen doen, de spelers die blijven of die we zullen verlengen, gaan hetzelfde profiel hebben als die van voor de start van dit seizoen”, zegt Rymen tijdens de voorstelling van de nieuwe trainer aan de pers.
“We wilden een hoofdcoach die met zijn profiel dicht aanleunde bij onze visie. Iemand die zelf als speler een echte vechter was en nog steeds mentaliteit en passie uitstraalt. Frederik heeft als coach met Oostende ook al eerder het parcours afgelegd dat wij met Lierse willen afleggen. Hij loodste de kustjongens op korte tijd naar eerste klasse en won met KVO ook de POII. Hij heeft vorig seizoen de andere kant van de medaille gezien maar is daar toch sterker uitgekomen. We kregen de voorbije week overigens heel wat degelijke kandidaturen binnen, maar Frederik hebben we zelf gecontacteerd omdat hij staat voor het voetbal dat wij ook ambiëren met deze ploeg: aanvallend maar realistisch.”
“Na het eerste gesprek met Frederik zaten we snel op dezelfde golflengte. We kenden zijn strijdvaardig karakter al, maar ook zijn teamgevoel, veeleisendheid naar de groep toe en voetbaltechnische en tactische aanpak charmeerden ons. We zijn gisterenavond laat dan ook tot een akkoord gekomen.”
“De reden dat we op dit moment in het seizoen al starten met Vanderbiest is omdat we dit bekijken als een extra voorbereiding op volgend seizoen. We plaatsten ons in een knappe Play Off II-poule, waarin Frederik tal van wedstrijdervaring kan opdoen met onze ploeg. Van daaruit kunnen we dan verder werken naar volgend seizoen toe.”
Frederik Vanderbiest gaf een korte reactie. “Ik ben blij dat Lierse aan mij gedacht heeft voor deze job. De eerste moeilijke termijn in mijn carrière is nog maar net voorbij, maar zowel mijn periode bij Antwerp als in Cyprus bekijk ik niet negatief maar eerder verrijkend. Toen ik telefoon kreeg van Lierse was ik wel verrast, maar zoals al gezegd door Roel, waren we er na ons eerste gesprek al snel uit. Ik ben heel gecharmeerd door de club Lierse en wat ze vorig jaar bereikten. Het is dan ook logisch dat ik wil verder bouwen op het goede dat er al is, er is geen reden om alles overboord te gooien. De komende Play Off II is ideaal om de huidige groep door te lichten en te zien waar we links of rechts nog kunnen bijsturen of aanpassen naar volgend seizoen toe.”
Vanderbiest volgt Eric Van Meir op en beseft dat dat een zware erfenis betekent.
“Ik besef dat ik geen gemakkelijke taak ga hebben om iemand als Eric Van Meir op te volgen die zo geliefd was bij de supporters, maar alle Liersefans mogen er zeker van zijn dat ik mijn stinkende best ga doen voor deze club. Mijn ambitie is dan ook dezelfde als die van de club, en dat is willen promoveren. Aan dat project begin ik dan ook met de volle goesting en ambitie.”

Op de vraag wat er nodig is om Lierse volgend speelseizoen te laten promoveren antwoordde Vanderbiest het volgende. “Het afgelopen seizoen voetbalde Lierse goed. Ze waren technisch heel sterk heel frivool, maar soms iets te speels. Wat ik wil toevoegen is wat meer ‘metier’ wat meer power en kracht op bepaalde posities.” (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet