JCI organiseert ‘Het Starterscafé’

Fotoreportage...

Lier: In de ‘Socio’ zaal van het Lierse S.K. stadion richtten vier afdelingen van Junior Chamber International (JCI) zijnde Lier, Mechelen, Gheel-en-Thals en Antwerpen, een beurs voor startende ondernemers. Na een succesvolle eerste editie te Mechelen in 2014 zal ‘Het Starterscafé’ dit jaar doorgaan in Lier. De organisatie verwachtte rond de tweehonderd bezoekers.
 
“We merken dat steeds meer mensen een eigen zaak wel zien zitten, toch blijft het voor velen onduidelijk hoe ze eraan kunnen beginnen. Met starterscafé willen we de drempel verlagen en alle nodige instanties verzamelen op één beursvloer.” aldus de leden van JCI.

Burgemeester Frank Boogaerts opende de beurs. In zijn toespraak haalde hij de opportuniteiten die zich voordoen in Lier om een onderneming op te starten. Toch mogen de jonge ondernemers niet blind zijn voor de moeilijke periode die de detailhandel nu ondervind. Dit is niet alleen een Liers probleem. Tevens legde hij de nadruk op het feit dat je goed moet voorbereid zijn voor je een zaak start. De stad een verschillende organisaties die aanwezig zijn op de beurs kunnen hierbij helpen.
 
Op de beursvloer waren diverse organisaties en bedrijven vertegenwoordigd die bijstand kunnen bieden in het opstarten van een zelfstandige onderneming. Dit kan dan gaan van een sociaal secretariaat tot een verzekeringskantoor of een ervaren ondernemer die je business plan nakijkt. Op die manier kunnen bezoekers op één dag zeer veel bijleren van de verschillende aanwezige organisaties en professionals.
Daarnaast hadden de bezoekers de mogelijkheid om enkele interessante presentaties bij te wonen van ervaren ondernemers en kenners in het vakgebied. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet