Made in Lier in Heilig-Hartziekenhuis

Lier: Het Heilig-Hartziekenhuis van Lier stelt haar deuren open voor de tentoonstelling 'Made in Lier', met kunstwerken van beeldende kunstenaars van de Vrienden van de Academie SASK.
De tentoonstelling is vrij te bezichtigen tot en met vrijdag 21 april 2017 tijdens de openingsuren van het ziekenhuis. Op 21 april worden de werken geveild ten voordele van enkele goede doelen. 

Algemeen directeur dr. An De Cuyper vertelt: "We zijn volop bezig ons ziekenhuis te renoveren en op te frissen, zo ook de centrale inkomhal. De ideale gelegenheid vonden we om kunst in huis te halen. Bovendien waren de gangen richting o.a. materniteit en pediatrie ook aan opfrissing toe. We koppelen dus het aangename aan het nuttige en geven bovendien lokale kunstenaars de nodige ruimte en aandacht die ze verdienen. Anderzijds zetten we op deze manier onze deuren open voor iedereen, niet alleen patiënten en bezoekers, maar ook de lokale bevolking van Lier en omstreken.”

Ook voorzitter van de Vrienden van de Academie Paul Breesch is blij met deze samenwerking: “Wij zijn altijd op zoek naar geschikte locaties om de werken van onze leerlingen te kunnen tentoonstellen. Dat we nu zoveel ruimte ter beschikking krijgen van het ziekenhuis is fantastisch."

De getoonde kunstwerken zullen allerlei zijn. Alle disciplines die aan de academie worden gedoceerd, komen immers in deze lentetentoonstelling aan bod. Er worden dus niet alleen schilderijen en tekeningen tentoongesteld, maar ook aquarellen, beeldhouwwerken en keramiek.
Bovendien wordt een deel van de werken op vrijdag 21 april geveild. De opbrengsten hiervan gaan naar de goede doelen Berrefonds en het kinderpsychologiefonds van het ziekenhuis. "Deze goede doelen liggen ons nauw aan het hart" zegt dr. De Cuyper. "We kunnen dan ook alleen maar erg verheugd zijn dat we ook op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan hun werking. Met uiteraard veel dank aan de mensen van het SASK." (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet