Enorme belangstelling voor derde Marathon van Lier

Fotoreportages onderaan deze pagina!!!

Lier: De derde Marathon van Lier was een enorm succes. Ongeveer 1.500 deelnemers kwamen aan de start voor de marathon en  de diverse randwedstrijden. De marathon van Lier geldt tevens als Vlaams en Provinciaal Kampioenschap. Ook geldt deze wedstrijd als Belgisch Kampioenschap voor politiediensten.

Onder een stralende hemel gaf burgemeester Frank Boogaerts om tien uur het startschot van de marathon. De deelnemers vertrokken voor drie ronden vanaf de Grote Markt.  Het parcours loopt langs de voornaamste Lierse monumenten zoals   de Zimmertoren, het Begijnhof, het Belfort en de Gevangenenpoort. Ook mochten de Netedijken en de Lierse Vesten niet ontbreken. Voor de deelnemers waren er bevoorradingspunten met diverse dranken en vers fruit.
Aankomst in het Netestadion. Voor het comfort van de lopers werden ‘pacers’ ingehuurd die de deelnemers zullen loodsen naar hun gewenste tijd.
De aflossingsmarathon startte om 10.30 uur. Deze marathon werd gelopen door drie ploegen. De aflossing gebeurde in het Netestadion.

Bart Verschoren finishte als eerste in een tijd van 2 uur 35 minuten en 44 seconden. Tweede werd Kevin Kennis in 2 uur 37 minuten en 24 seconden. Barthelemy Geldhof werd derde in 2 uur 40 minuten en 16 seconden.
Zoals verwacht kwam Els Rens als eerste dame over de streep in een tijd van 2 uur 45 minuten en 37 seconden. Tweede werd  Juliet Champion in een tijd van 2 uur 59 minuten en 23 seconden. Derde dame was Nathalie Pluvier in 3 uur 10 minuten en 14 seconden

In de namiddag startte de kidsrun, de 10 miles en de 5 kilometer op de Grote Markt. Aankomst eveneens in het Nete stadion.

Na de wedstrijden vond de prijsuitreiking plaats in de grote zaal van CC De Mol.

Dankzij de steun van heel wat sponsors kon ook een mooie prijzentafel van meer dan 2.500 euro aan geldprijzen aangeboden worden. Iedereen ontving een herinneringsmedaille. Er waren ook diverse natura-prijzen voorzien voor de andere wedstrijden. Voor elke categorie en wedstrijd waren aparte trofeeën en medailles voorzien. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportages:

Vertrek marathon...

Vertrek aflossings marathon...

Doortocht marathon...

Doortocht marathon Netestadion...

Marathon onderweg...

Diverse doortochten...

Aankomst marathon...

Vertrek kidsrun...

Aankomst kidsrun en podia...

Vertrek 10 miles...

Vertrek 5km...

Diverse onderweg en stadion...

Diverse aankomsten...

Podia...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet