Pino Baresi stelt nieuwe full CD ‘Nostalgia’ voor

Antwerpen – Lier: Tijdens een gezellige Italiaans getinte avond bij Désiré De Lille, stelde charmezanger Pino Baresi zijn nieuwste full CD voor.
“Eindelijk is het zover, met trots kan ik u meedelen dat de langverwachte CD klaar is. Hij draagt als naam ‘NOSTALGIA’. En dat is het ook, ‘Nostalgie’ naar die mooie onsterfelijke Italiaanse songs.
Deze songs zijn in een nieuw kleedje gestoken door Paul Vermeulen, bekent als componist van talloze successeries als VTM soap Familie, Zone Stad, Spoed en vele andere”, verwelkomde  Pino zijn gasten.
In de loop van de avond bracht Pino enige nummer van zijn nieuwe CD. ‘Vivo per lei’ en ‘Felicita’ zijn twee prachtige duetten met dochter Tiziana Chimienti. Ook met Laura omloop zingt hij het schitterende duet ‘I belong to you’.
“Laura Omloop ken ik al van toen ze nog klein was. Mijn dochter heeft met haar in de klas gezeten. Toen ze zeven jaar was kwam ze op een privaat feest naar mij en vroeg of ze een paar liedjes mocht brengen. Ik stond perplex van haar interpretatie van ‘Ben’ van Micheal Jackson en van ‘De Roos’ van Ann Christi. Tijdens mijn optreden in De Mol in Lier in 2008 zong Laura met mij mee tijdens een life concert”, vertelt Pino.
Ook bevriende zangers waren aanwezig op de voorstelling van ‘Nostalgia’. Pino zong nog samen met Rony Lee en William Reven. Dit trio zat nog samen in de Soundmix Show.
Het optreden werd afgesloten met, hoe kon het anders bij Désiré De Lille, met ‘Désiré’.

Pino Baresi

Pino Baresi werd geboren als Giuseppe Chimienti in Bari, een grote havenstad in de enkel van de "laars" van Italië. Zijn zangcarrière startte in 1990 na een finaleplaats in de VTM soundmixshow.
In 1991 veroverde hij weer een finaleplaats in Henny Huysman´s soundmix met "Se Bastasse" van Eros Ramazzotti. Een optreden in de populaire Honeymoon Quiz bleef niet uit.
Voor "De Gouden Zeemeermin", nu Eurosong, werd Pino in 1996 geselecteerd maar haalde de finaleplaats niet. Ook "Het Witte Paard" in Blankenberge was in 1996 en 1997 geen onbekende voor hem. Sedertdien treedt hij op in zijn eigen typische stijl door het brengen van internationale successongs.
Tijdens het Paasweekend treedt Pino op in "La Merveilleuse Revue" in Het Witte Paard Blankenberge  Het is een show met vier internationale top-acts met wereldfaam waarin ook Sandrine en Coco jr. optreden. “Niet te vergeten het topless showballet”, voegt Pino er aan toe. 
Tijdens de zomemaanden treedt Pino op in alle wijkkermissen in Lier. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet