Huis van het kind opent tweede ruilwinkel


 
Lier: Na het onverhoopt succes van Ruilwinkel Kinnebaba opent Het Huis van het Kind Lier, bijna exact een jaar later, zijn tweede ruilwinkel. Deze winkel krijgt zijn onderdak in het authentieke Heilige Geesthuis in de Heilige Geeststraat 7 in Lier. Het aanbod wordt uitgebreid naar kledij en benodigdheden voor kinderen tot en met 12 jaar en ook zwangerschapskledij zal te vinden zijn op deze nieuwe locatie.

Werkwijze
Elk kledingstuk en elk artikel heeft een waarde aan stempels. Als je een kledingstuk of iets dergelijks binnenbrengt, ontvang je de waarde in stempels. Met de waarde aan stempels die je verzamelde, kan je opnieuw een kledingstuk of artikel meenemen. Wat aangeboden wordt in de ruilwinkel is steeds in perfecte staat. We gaan voor kwaliteit en een aangename winkelbeleving, artikelen in slechte staat worden dus niet aangenomen.

Assortiment
In  Ruilwinkel 2 in het Heilige Geesthuis kan je kledij en benodigdheden vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Autostoelen, buggy's, bedden en dergelijke kan je op deze locatie vinden. Ook toekomstige mama's kunnen voortaan hier hun zwangerschapskledij komen kiezen.

Openingsuren
Ruilwinkel 1: Transvaalstraat 42
Maandag en woensdag 9h30 - 12h30
Dinsdag 17h30 - 20h
Ruilwinkel 2: Heilige Geeststraat 7
Maandag en woensdag 14h - 17h
Donderdag 9h30 - 12h30 Elke éérste zaterdag van de maand 9h30 - 12h30

Kinderen groeien snel
“Met het concept van de ruilwinkel willen we hergebruik en ruilverkeer tussen ouders stimuleren. Kinderen groeien snel waardoor kledij niet altijd vaak gedragen wordt en dus nog in perfecte staat is. Hiertegenover staat dat kinderkledij en -benodigdheden enorm doorwegen in het budget. Doordat gezinnen in de ruilwinkel hun bruikbare artikelen kunnen ruilen is dit een erg budgetvriendelijke manier van winkelen”, zegt Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW.

Opvoedingsondersteuning
“Hoofdpijler van het Huis van het Kind blijft echter opvoedingsondersteuning. Tijdens alle acties en initiatieven vanuit het Huis van het Kind, zoals bv het peuterspeelpunt, is het altijd de bedoeling gezinnen op verschillende manieren te ondersteunen bij hun opvoedingstaak. Cotirdinator en vrijwilligers zijn steeds een eerste aanspreekpunt voor alle vragen in verband met de opvoeding van kinderen. In ruilwinkel 2 gaan we in deze ondersteuning een stap verder: in samenwerking met Bibliotheek Lier worden boeken en magazines over opvoedingsvragen en opvoeding in het algemeen ter beschikking gesteld. Hierdoor kunnen gezinnen ook hier terecht voor meer informatie in verband met opvoeding en wordt opvoeden bespreekbaar gemaakt”, aldus Vanderpoorten.  (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer info: Huis van het Kind Lier, Paradeplein 2 Bus 2, 2500 Lier Contact: 0497 52 94 76 en huisvanhetkind@lier.be  www.sociaalhuislier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet