Koninklijke Moedige Bootvissers openen vaarseizoen 2017

Lier: De Koninklijke Moedige Bootvissers openden het vaarseizoen met de ingebruikname van een nieuwe boot Pallieter en een nieuwe ‘dienstboot’ Treiterer. Het zijn geen bijkomende boten maar vervanging van bestaande, oude boten. Een pater, die we al eens op en kermis ontmoeten, zegende op ludieke wijze de vereniging en de nieuwe platbodems.
“Vorig jaar vervoerden wij 13.200 toeristen. Dat moet je verdienen! Dit jaar zijn wij er op voorbereid om nog beter te doen. Zeker omdat wij dit jaar ons 85 jarig bestaan vieren. Op zaterdag 5 augustus 2017 vieren we dit uitgebreid in een reuzetent in het Stadspark met een schitterend feestprogramma”, zegt voorzitter Maurits De Smedt. Verder gaf de voorzitter nog een overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de Bootvissers.
“Vanaf 1998 konden wij beroep doen op ons geacht lid, Luc Camps, een sympathieke houtbewerker voor het herstellen en bouwen van onze boten. Sedert dan bouwde Luc 10 nieuwe boten voor onze vereniging. Luc verdient onze achting en krijgt de eer om vandaag samen met zijn begripvol vrouwtje Josephina Peter en Meter te zijn van onze nieuwe platbodem Pallieter en onze nieuwe dienstboot Treiterer. Wij hopen dat Luc nog hout genoeg heeft om in de toekomst nog een tiental boten te bouwen.”
Na de toespraak was er de mogelijkheid om nog een tochtje te maken met de nieuwe Pallieter De aanwezigen konden genieten van een uitgebreide receptie met overvloedige hapjes en drankjes. (KSL/Foto’s MSL-TJL)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet