Cars & Coffee  in Koningshooikt

Koningshooikt: Op zondag 11 juni 2017 viert de Dorpsraad Koningshooikt vzw zijn 40 jarig bestaan met Cars & Coffee op De Laag. In een feestdorp kunnen vanaf 11 uur eigenaars van old- en youngtimers – hetzij auto’s of motoren - hun voertuigen stationeren op De Laag, achter de kerk. Ze worden er omgeven door een decor van enerzijds eet- en drinkstandjes, anderzijds door knap gerestaureerde transporteurs.

“Cars & Coffee-bijeenkomsten zijn in de Europese landen aan een opmars toe. Aanvankelijk waren ze bedoeld voor mensen met exclusieve modellen van Ferrari’s en Porsches, Zonda’s en Bugatti’s. De idee was dat die doelgroep er meestal niet erg veel voor voelt om auto’s van honderdduizenden euro’s in een oriëntatierit of regularity rally in de prak te rijden. Maar toch willen die bestuurders ook wel eens een babbeltje slaan over hun ongewone auto’s met een gelijkgestemde ziel. Bij een glaasje of een koffie”, legt Leo Van der Linden, bezieler van dit project uit.

Eten en drinken
“De deelnemende auto- en motoreigenaars zullen zich voelen als in een feestdorp. Aan de ene zijde staan de eet- en drankstandjes. Er zal ter plaatse bereide paella zijn, al dan niet met een Spaans wijntje. Andere lokale handelaars zullen vlees- en visgerechten aanbieden, waaronder wellicht ook Jutse varkenskop, maar ook Thaise producten, ijs en desserts. Er zullen zelfs twee stands met ervaren barista’s zijn. Daarnaast worden uiteraard frisdrank, pils en speciale bieren aangeboden. Met een beetje geluk kunnen we zelfs al nieuwe maatjes haring eten.” 

Pallieter Classic
“De ’Cars & Coffee Koningshooikt 2017’ houdt nog een andere verrassing in petto. Meteen na de middag begroeten we de 2de Pallieter Classic Rally. De rallyrijders houden er een stop van een half uur, onder andere om net zoals de deelnemende auto- en motoreigenaars een hapje te eten. Ze zijn beschikbaar voor een babbel, een foto of zelfs het verhaal van hun rally-auto. Bij aankomst op De Laag worden ze door de speaker aangekondigd. De rallyrijders zijn om 12 uur gestart op de Grote Markt van Lier, één wagen per minuut. Bij aankomst op De Laag  worden ze door een steward naar de hun toegewezen plaats geloodst, zodat voortdurend ongeveer 30 rallywagens in de hun toegewezen zone zullen gestald staan.”

Het decor
“Een deel van het decor wordt gevormd door de kraampjes, maar aan de overkant staan gerestaureerde transporteurs. De autocar- en busbouwer, die in Koningshooikt ontstaan is, toont ons een een gerestaureerde Van Hool-Fiat 306 Vistadome bus uit 1962. Groot contrast met de hoogtechnologische producten op futuristische brandstoffen die het bedrijf vandaag de dag over de gehele wereld aanbiedt. Van hetzelfde jaar is de Volvo 465 van de Westmallegroothandel Truyen, jawel het bekende patersbier en trappist. Ook die Volvo bierstekerwagen is al aan zijn tweede leven toe.”

Guy Moerenhout  op De Laag
“Tenslotte zal er nog een zeer beroemde naam weerklinken op De Laag. Sinds bijna 10 jaar is in Lier het befaamde Abarth Works Museum gevestigd, het levenswerk van rallyrijder Guy Moerenhout. Guy stelt in zijn museum momenteel een paar honderd auto’s tentoon, veelal competitiewagens uit de meest uiteenlopende disciplines.
Moerenhout zal één van zijn succeswagens exposeren op de Cars & Coffee. Welke racewagen weten we nog niet, aangezien verscheidene competitiewagens van het museum kunnen gehuurd worden. Zo ontleent ex-premier Guy Verhofstadt al drie jaar na elkaar een racewagen bij het Abarth Works Museum voor de rally ‘The Legend Boucles’ @ Bastogne.”

Meer informatie
’Cars & Coffee Koningshooikt 2017’ vind je voortaan op facebook. Nieuwe informatie zal via dat kanaal bekend gemaakt worden. Geïnteresseerden kunnen ook hun e-mailadres sturen naar cars&coffee@koningshooikt.be om die informatie rechtstreeks in hun inbox te ontvangen. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet