“De Schoppekes komen vroem”


 
Lier: De grazende schapen komen terug. De Sociëteit van de Schaepshoofden heeft met de medewerking van het Lierse stadsbestuur opnieuw een akkoord met de Dienst van Waterwegen en Zeekanaal om deze zomer de schaapjes terug te laten grazen in het speelbos achter het Spui.
Het begrazingsproject van de Schaepshoofden kende vorig jaar enorm veel succes. Iedereen was vol lof over het initiatief en twaalf lagere scholen kwamen zelfs met hun klas op bezoek voor een educatief moment waarbij deskundige uitleg gegeven werd door onze herder Chris Caerts. Tijdens de eerste weken werden er zelfs opstoppingen gesignaleerd op de stadsvesten door het enorm aantal kijklustigen.

Onder het motto "De schapen komen terug" organiseren we op zondag 16 april een groot feest aan het Spui.
Omstreeks 14 uur worden de schapen opgehaald aan de konijnenweide achter het Spui. Onder begeleiding van een piperband wandelen ze langs de vest door het Spui tot aan taverne Barvest. Om 14.30 uur vertrekken ze terug langs de vest door het Spui naar het begrazingsproject. Gezien de schapen volop in de wol staan is er ook een demo schaapscheren voorzien.

Op het gras aan het Spui (Sionsvest) wordt een knuffelhoek geplaatst met 18 lammetjes. De kinderen mogen de lammetjes een flesje pap geven. Bij regenweer worden de lammetjes beschermd met een tent.
Op en rond het Spui kunnen de mensen genieten van een hapje en een drankje. Er zal ook een wokmobiel opgesteld staan. De piperband  zal hier nog een optreden verzorgen. Het Spui zelf is ook open.
Zoals vorig jaar is een dit begrazingsproject ook een educatief luik voorzien. Alle Lierse lagere scholen zullen uitgenodigd worden om naar de schapenweide te komen. Herder Chris Caerts zal daar de nodige toelichting geven”, legt Marc Stubbe, voorzitter van de Schaepshoofden, uit. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet