Lierse Keersters vieren 90 jaar met schitterend jaarfeest

Lier: In het Hof van Beatrijs hielden de Lierse Keersters een stijlvol jaarfeest. De vereniging bestaat immers negentig jaar. Het aperitief werd, gezien het prachtige weer aangeboden in de tuin. Voor het diner hield voorzitter Karel Michielsen een korte toespraak.
“Onze folkloristische groep vond zijn ontstaan in 1927. De activiteiten pasten in het kader van het toen actieve buurtleven. Deze bestonden hoofdzakelijk in het begeleiden en vieren van gouden, diamanten en briljanten bruiloften. In die tijd gaven zulke jubilea aanleiding tot bonte buurtfeesten. De tijdgeest en de omstandigheden deden deze traditie stilaan afzwakken. De Lierse Keersters verdwenen volledig uit het straatbeeld. In 1980 zijn de Keersters herboren ter gelegenheid van de viering van een 100-jarige. Om in de geest van de eeuwwisseling te blijven dacht men aan Keersters om het feest op te vrolijken. Caroline Jurgens bracht de Lierse Keersters terug tot leven. In 1990 nam Josehina Bosmans het voorzitterschap over.”
“In het najaar volgt nog een activiteit met onder andere de voorstelling van een nieuwe reus”, besluit de vorzitter.
Na de toespraak werden nog enige leden gehuldigd voor hun inzet. Ook de voorzitter werd in de hulde betrokken.
De aanwezigen genoten van een uitgebreid koud en warm buffet. Het geheel werd afgesloten met een dansfeest tot in de vroege uurtjes. (MSL/ foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage receptie...

Fotoreportage toespraken...

Fotoreportage buffet...

Fotoreportage dansfeest...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet