Maurice Delmez en Simonne Vermetten zestig jaar getrouwd


 
Lier: Maurice Delmez (82) en Simonne Vermetten (81) beiden echte Schapenkoppen vierden op maandag 22 mei hun diamanten bruiloft. Meer dan zestig jaar geleden leerde Simonne Maurice toevallig kennen. De vader van Simonne ging regelmatig biljarten en Maurice kwam daar ook regelmatig spelen. En zo begon een nieuw verhaal.
Het echtpaar kreeg één zoon Dirk. Ondertussen zijn er twee kleindochters Evelyn en Yasmine.
Maurice werkte eerst als loodgieter en verwarmingsinstallateur. Later werd hij onderhoudsman bij Sidal. Toen hij 55 jaar werd ging hij met brugpensioen.
Simonne begon als naaister. Nadien was ze kassierster bij GB (nu Carrefour). In 1987 ging ze met pensioen.
Simonne en Maurice gingen graag met verlof naar Zuid Frankrijk. Ook andere landen, zoals Tunesië, Griekenland, Spanje, Italië en het Moezel gebied, droegen hun interesse weg.
Als hobby ging Maurice graag biljarten. Hij was ook een goed amateur fotograaf. Maurice was aangesloten bij fotoclub Nete en Aa uit Grobbendonk, nadien was hij nog tien jaar lid bij fotoclub Revaf. Met zijn fotografisch werk behaalde hij verschillende prijzen.
Simonne had geen tijd voor hobby’s. Ze naaide graag en maakte kleedjes voor de kleinkinderen. Heel de familie was ook verzot op haar lekkere zelfgebakken taarten.
Nu genieten ze samen van een uitstapje naar Antwerpen of naar Hasselt. ’s Zaterdags genieten ze van de wekelijkse markt en van een pintje in stadsherberg d' Eycken Boom.
Bij deze diamanten bruiloft  ging schepen Rik Pets het echtpaar geluk wensen namens het Koningshuis en de stad Lier. De stad bood de feestvierders centrumbonnen ter waarde van zestig euro aan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet