Rotary Lier schenkt 22.500 euro aan goede doelen

Duck Race 2017 wordt vervangen door Duck-Oldtimer-Golf evenement

Lier: Rotary Lier schenkt 7.500 euro aan Make a Wish en twee maal 7.500 euro aan "CKG Kinderland" uit Berlaar. Deze gelden werden ingezameld tijdens de Duck Race 2016 en tijdens de kerstmarkt in Lier.
“Tijdens de editie Duckrace 2016 won Wout Busschops uit Schilde de Renault ter waarde van 15000 euro. Hij mocht hem reeds in ontvangst nemen uit handen van onze sponsor Garage Kerremans op de persconferentie van september 2016. Vandaag is het een mooi moment om de verzamelde gelden te overhandigen. De opbrengst van deze ludieke race gaat naar "CKG Kinderland" in Berlaar, een tehuis voor kinderen van nul tot acht jaar waarvan de ouders niet in staat zijn voor de opvoeding te zorgen en naar "Make a Wish" die wensen proberen te vervullen van (levensbedreigde) zieke kinderen. Wij bieden hen dan ook graag beiden een cheque van 7.500 euro aan”, zegt Kris Nys, de eerste vrouwelijke voorzitter sedert de oprichting van de club in 1961. Marleen Caluwaerts van Make a Wish en Dominiek Vanbesien van "GKG Kinderland" name de cheques in ontvangst.
“De laatste editie van de Kerstmarkt organiseerden we eveneens voor de ‘GKG Kinderland’. Ook hier kunnen we dankzij de niet aflatende inzet van leden, sponsoren, gasten en de Kerstman een cheque van 7500 euro overmaken aan voorzitter Dominiek Vanbesien.

Geen Duck race in 2017
“Sinds de persconferentie in september 2016 werden met betrekking tot de editie 2017 een paar beslissingen genomen. De eindlocatie aan de Vismarkt is ondertussen niet meer beschikbaar wegens bouwwerken. Daarom diende een omkering van het parcours zich aan. Doordat het hertekenen van het parcours een groter aanlooptijd vraagt en er na drie jaar ook beslist werd om de Duckrace twee jaarlijks te organiseren, vervalt dan ook de editie 2017. Hou alvast de site www.durcracerotary.be in het oog voor scoops over editie 2018. Een omgekeerd parcours waar de onderhandelingen met de Stad gaande zijn om het Schapenkoppenplein voor één dag om te toveren tot een Duckrace-evenementenplein”, maakt de voorzitter bekend.

Duck-Oldtimer-Golf evenement vervangt Duck race 2017
“Toch zal er de derde zondag van mei (21/05/2017) een Rotary event plaatsvinden. In compacte vorm testen we voorzichtig een twee jaarlijks alternatief in de vorm van een Duck-Oldtimer-Golf evenement. Oldtimerliefhebbers vertrekken 's morgens om 10 uur vanuit Bossenstein Golf in Broechem voor een nog nader te bepalen rit door de Kempen om dan tegen 15 uur aan te sluiten bij de groep die een golfinitiatie van twee uur volgt. Nadien schuiven we gezellig aan tafel in het restaurant. Voor meer informatie mail naar rylier1617@gmail.com”, besluit voorzitter Kris Nys. (MSL/foto’s KSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet