Buitenspeeldag tiende editie

Lier: Niettegenstaande een gure noordenwind kwamen heel wat kinderen opdagen voor de tiende buitenspeeldag in Lier. De jeugddienst van de stad toverde de weide achter het moevement om tot een groot speel evenementen plein. Een 14-tal speeltuigen van allerlei aard stimuleerden het jonge volkje.
Onder begeleiding van de leerlingen van het 6e jaar Onthaal en public relations van het Sint-Ursula Instituut kwamen een 600-tal jongeren tussen 4 en 12 jaar gratis komen springen, dansen, voetballen, en veel meer.

Fotoreportage...

Buitenspeeldag Berlaar

Berlaar: Op woensdag 19 april hadden kinderen geen excuus om binnen te blijven, want dan stond de  10de editie van de Buitenspeeldag op het programma. Televisiezenders Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM  en Studio 100 TV staakten in de namiddag van 13 tot 17 uur hun uitzendingen en moedigden alle jongeren aan om buiten te gaan spelen.
Ook in Berlaar hoefden de kinderen zich niet te vervelen, want de dienst Vrije Tijd richtte op een vijftal locaties (Sportschuur (Heistsebaan), Hertstraat, Fertlarelei (terreinen KLJ), Pastorijstraat (speelplaats GBS De Stap) en Mezenhof) een heuse speelstraat in met springkastelen en allerhande spel- en sportmateriaal.
Zo’n 400 kinderen lieten hun zetel en diverse schermen vanmiddag achterwege en leefden zich naar hartenlust uit.

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet