Eerste Pallieterderny in Lier

Lier: Op maandag 1 mei 2017 komt het Derny Criterium voor de allereerste keer naar Lier. De Grote Markt en het centrum van Lier worden omgetoverd tot een heus wielerlandschap.
Na het succes van de doortocht van de Tour de France in 2015 is de stad Lier klaar om een derny-event in huis te halen. Aan dit wieler event nemen een 12-tal renners deel.
De bekendste renners die aan de start komen zijn Kris Boeckmans, Iljo Keisse en Danny Van Poppel.
Verder zullen Arne De Groote, Jeroen Das, Timothy Dupont en Michael Van Staeyen deelnemen.

Burgemeester Frank Boogaerts: “De idee om on derny koers in te richten is ontstaan na de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Lier. Dit heeft een grote massa volk naar Lier gebracht. Er was een enorme sfeer. Het is voor de eerste maal dat er een dergelijke koers in Lier doorgaat. Wij hopen dan ook op een grote belangstelling.”
De Pallieterderny bestaat uit twee reeksen en een finale. Tijdens de reeksen leggen de renners 20 ronden van het parcours af. De finale wordt gereden over 40 ronden.

Parcours
Het parcours van de Pallieterderny is uitgetekend in samenspraak met de stad Lier. Er werd rekening gehouden met veiligheid en praktische mogelijkheden maar anderzijds werd er ook gezocht naar de beste optie om de renners zo dicht mogelijk bij het publiek te brengen. Start en aankomst zijn op de Grote Markt. Verder gaat het langs de Werf, het Zimmerplein, de Kaucijnenvest en de Florent Van Cauwenbergstraat. Het parcours is 1,2 km lang. Op dit hoofdzakelijk kasseien-parcours kunnen op bepaalde plaatsen snelheden tot 60 à 70 km/h gehaald worden. “Meer kasseien dan in Parijs-Roubaix”, zegt organisator Roland Descheemaeker.

Programma
De Pallieterderny is een toegankelijk evenement voor jong en oud, voor sportliefhebber en sympathisant. De toegang is gratis en de hele namiddag is er iets te beleven.
14u00: Voorstelling van de renners en sponsors voor het publiek
14u30: Promotiekaravaan
15u15: Derny reeks 1
16u00: Derny reeks 2
16u45: Derny finale
17u30: Prijsuitreiking
17u45: DJ voor het publiek
20u00: Einde

VIP-arrangement
Bij een wielerwedstrijd hoort ook een vip-arrangement. Dat zal ook tijdens deze Pallieterderny niet ontbreken. Op de Grote Markt staat een VIP-tent met terras voor de start- en aankomstzone. De organisatie voorziet een toffe formule met een culinair aanbod waarbij de genodigden elk onderdeel van het evenement vanop de eerste rij kunnen beleven. Het vip-arrangement start om 12u. De vip-arrangementen zijn zeer toegankelijk en kunnen aangevraagd worden via kristel@vwala.be 

Wat is een derny koers
In een derny koers rijden de renners achter een soort brommertje “derny” genoemd. De bestuurder “de gangmaker” kleedt zich zo danig breed dat de renner steeds uit de wind zit. Hierdoor kunnen snelheden tot 70 km/h gehaald worden. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie
Derny Events bvba — organisator Roland Descheemaeker  roland@dernyantwerpen.be 
Vwala vzw — VIP-arrangementen Kristel Van Loon  kristel@vwala.be 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet