Veiling tentoonstelling Made in Lier (SASK) 

Lier: Op vrijdag 21 april werden in het Heilig-Hartziekenhuis van Lier een deel van de kunstwerken geveild die er de afgelopen weken tentoongesteld waren. De tentoonstelling 'Made in Lier', bestond uit kunstwerken van beeldende kunstenaars van de Vrienden van de Academie SASK. Een twintigtal belangstellende kopers kwamen bieden op één of meer kunstwerken. De minimum prijzen varieerden tussen 10 en 400 euro.
Algemeen directeur dr. An De Cuyper vertelt: "We zijn erg tevreden met de eerste editie van het initiatief om kunst in huis te halen. We kregen voornamelijk erg positieve reacties zowel van bezoekers als van ons eigen personeel.  Het doel onze deuren te openen voor iedereen, niet alleen patiënten en bezoekers, maar ook de lokale bevolking van Lier en omstreken, is hierbij zeker gehaald. In de nabije toekomst zullen er nog kunstenaars uit allerlei disciplines onze gangen komen opfleuren.”

De opbrengst van de veiling gaat naar de goede doelen Berrefonds en het kinderpsychologiefonds van het ziekenhuis. "Deze goede doelen liggen ons nauw aan het hart" zegt dr. De Cuyper. "We kunnen dan ook alleen maar erg verheugd zijn dat we ook op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan hun werking. Met uiteraard veel dank aan de mensen van het SASK."

Berrefonds
De vzw Berrefonds wil een steun zijn voor ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort daarna. Door middel van o.a. “herinneringsdoosjes” wil deze organisatie een tastbare herinnering meegeven aan ouders die getroffen zijn door dit verlies. Meer info op www.berrefonds.be

Kinderpsychologiefonds
Regelmatig dienen zich via spoed kinderen aan met belangrijke psychologische problemen. Deze patiëntjes kunnen veelal niet vlot doorverwezen worden naar een dienst kinderpsychiatrie en belanden dan op de dienst pediatrie, waar ze de best mogelijke doch niet toereikende zorg aangereikt krijgen. Psychosociale problemen nemen verder toe in onze maatschappij. Denk maar aan kindermishandeling, echtscheidingsperikelen, eetstoornissen, … Anderzijds treedt er in de pediatrie een verschuiving op naar meer complexe problemen zoals obesitas, slaapproblemen, enz. Allen vergen ze de aanpak van een multidisciplinair team waarin de inbreng van een kinderpsycholoog veel kan betekenen. Daarom werd het team kinderartsen van het H.-Hartziekenhuis Lier uitgebreid met 2 kinderpsychologen. Naast ambulante hulpverlening kunnen ze ook bij gehospitaliseerde patiëntjes in consult geroepen worden, dankzij het speciaal hiervoor opgerichte fonds. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet