Nieuwe pergola voor woonzorgcentrum Sint-Jozef

Lier: De leerlingen van het Atheneum Lier - campus Louis Zimmer (voorheen KTA Lier) construeerden een grote pergola voor het woonzorgcentrum Sint-Jozef.
“De succesvolle samenwerking tussen het KTA en het woonzorgcentrum Sint-Jozef kende een start in 2014 met de bouw van enkele buitenspellen zoals ‘vier op een rij’ en ‘minigolf’ door de leerlingen van de afdeling Houtbewerking. Algauw kwam de vraag voor de constructie van een pergola in de fraaie tuin van het woonzorgcentrum. Zo zouden de bejaarde bewoners – lekker beschut voor de wind – vaker van het zonnetje en de frisse buitenlucht kunnen genieten”, zegt Christophe Van Wambeke, directeur van het KTA. 
“Een hele uitdaging voor de eindejaarsleerlingen van de afdeling Houtbewerking, maar meteen ook
een unieke kans om via dit concrete project de doelstellingen van hun 7e specialisatiejaar
Bijzondere Schrijnwerkinstructies te realiseren. Er werd reeds vorig schooljaar gestart met de voorafgaande besprekingen, technische tekeningen en eerste basisconstructies op school, terwijl het woonzorgcentrum instond voor de funderingswerken. Het project werd dit schooljaar verder afgewerkt, wat resulteerde in de oplevering van de pergola begin februari 2017.”

“Onze visie en tevens ook de slagzin van de VZW is ‘wonen, leven en genieten zonder zorgen’. Met andere woorden waar we vroeger voornamelijk inzetten op een deskundige zorg, vinden wij het nu zeker zo belangrijk om evenveel aandacht te besteden aan een aangename en zinvolle dag-invulling.
Een zinvolle dagbesteding kan volgens ons alleen maar worden gerealiseerd wanneer er voldoende wordt ingezet op deskundige medewerkers, liefst ruim boven de wettelijke norm, een huiselijke en aangename leef-en woonomgeving en veel aandacht voor de integratie met de onmiddellijke leefgemeenschap van onze bewoners.
Centraal hierbij staat overleg met onze bewoners, familie en naasten. Zo werd een 3-tal jaren geleden in de gebruikersraad geopperd dat onze tuin wel zeer mooi oogt, maar dat hij bij warm weer niet meer uitnodigt om er te vertoeven omdat er geen schaduwrijke plaatsen voorzien zijn.
Meteen was het idee voor het realiseren van een pergola geboren. Aangezien het ons een leuk project leek om dit in samenwerking te kunnen doen met een technische school, werden de eerste contacten met het KTA Lier. Er werd reeds vorig schooljaar gestart met de voorafgaande besprekingen, technische tekeningen en eerste basisconstructies op school, terwijl wij als woonzorgcentrum zelf zorgden voor de funderingswerken. Het project werd dit schooljaar verder afgewerkt, wat resulteerde in de oplevering van de pergola begin februari 2017”, zegt Werner De Backer, directeur WZC Sint-Jozef. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet