Politie controleert op overlast, inbraak en alcoholmisbruik

Lier: In de nacht van zaterdag op zondag 23 april hebben we overlast- ,anti-inbraak- en alcoholcontroles uitgevoerd die kaderden in het Zonaal Veiligheidsplan .

De overlastacties vonden plaats in de uitgaansbuurt op grondgebied van Lier. De anti-inbraakactie gebeurde in de inbraakgevoelige wijken en de alcoholcontroles zijn uitgevoerd door een ‘vliegende’ patrouille.  In totaal werden 29 personen en drie voertuigen grondig gecontroleerd. Drie personen stonden hiervan geseind.

Bij de overlastactie werden driepersonen bestuurlijk aangehouden. We stelden drie GAS processen-verbaal op voor wildplassen, één voor sluikstorten. Eén persoon ontving een proces-verbaal voor verboden wapendracht . We stelden één proces-verbaal op voor opzettelijke slagen en verwondingen, en één voor weerspannigheid en smaad.

Een ‘vliegende ‘patrouille controleerden op het in bezit zijn van de juiste boorddocumenten en op alcohol in het verkeer. Zij namen vijftien ademtests af. Hierbij blies één persoon positief. Betrokken chauffeur mocht zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen.
In totaal stelden we één proces-verbaal op voor het ontbreken van de juiste verzekeringspapieren, inschrijvingsformulier voor bromfiets , gebruik van een vals stuk ( mindervalidenkaart) ,  het ontbreken van een geldig rijbewijs en één positie alcohol test met een onmiddellijke intrekking. (MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet