Pol Goris en Maria Van Loock zestig jaar getrouwd.

Koningshooikt: Op donderdag 27 april waren Pol (roepnaam Cyriel) Goris (82) en Maria Van Loock (84) zestig jaar getrouwd. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op de kermis in Begijnendijk in een danstent. Maria was afkomstig van Heist-Goor. Cyriel woonde toen in Betekom, deelgemeente van Begijnendijk.
Het echtpaar kreeg vier kinderen Leona(+), Jan Suzy en Peter. Ondertussen zijn er al drie kleinkinderen, twee meisjes en één jongen, en drie achterkleinkinderen, twee jongens en één meisje.
Cyriel werkte tot aan zijn brugpensioen (toen nog op 55 jaar) bij Sidal in Duffel , Maria deed dertien jaar raam en parelwerk bij Willems in de Lisperstraat. Nadien verzorgde ze het huishouden en zorgde voor de kinderen. Ze wonen reeds 44 jaar in Koningshooikt.
Cyriel en Maria gingen vijf maal per jaar op reis. Ze doorkruisten gans Europa.
In zijn vrij tijd ging Cyriel regelmatig fietsen. Hij is ook een fervent muziekliefhebber. Cyriel heeft een grote verzameling platen, hij speelt zelf muziek en zong vroeger in het Sint Jan koor en bij de Heikneuters.  Maria houdt zich bezig met handwerk, haken en breien. Twee maal per week gaat ze graag kaarten.
Ter gelegenheid van hun diamanten bruiloft gingen schepenen Rik Pets en Lucien Herijgers het koppel feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. Van de stad kregen ze centrumbonnen voor een totale waarde van 60 euro aangeboden. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet