Ingrid Geudens ‘Innig verbonden met de natuur’

Zoersel: Onder het motto ‘Innig verbonden met de natuur’ stelde Ingrid Geudens haar werk tentoon. Naast aquarellen en olieverfschilderijen kon je ook haar prachtige keramiek bewonderen.
De ‘natuur’ is voor Ingrid een onuitputtelijke inspiratiebron en een constante doorheen haar gehele oeuvre aanwezig. Niets mooier dan een aquarel geïnspireerd op de goudgele en roestkleurige bladeren in de herfst. Volledig volgens deze filosofie maakt Ingrid haar eigen pigmenten aan met plantaardige kleurstoffen.

Voor Ingrid Geudens is de natuur een bron van inspiratie. De natuur is dan ook alom aanwezig in haar werk dat ze met grote sensibiliteit creëert. Haar sfeervolle beelden getuigen van een innerlijke rust en zijn doordrongen van poëzie. Geudens laat zich niet leiden door sterke emoties. Zonder schroom toont zij een puur vrouwelijk gevoel dat eerlijk en verfijnd is. Vreemd aan het experiment gaat zij aan alles wat negatief is voorbij. Haar kunst is een spiegelbeeld van haar liefde voor schoonheid. Geudens werkt met natuurlijke materialen die ze toepast in disciplines als textielkunst, keramiek en aquarel. Ze maakt haar eigen pigmenten aan met plantaardige kleurstoffen die ze ook gebruikt voor haar aquarellen op natuurlijke zijde. Hiermee behaalde zij in Japan de Internationale prijs voor aquarel schilderen in 1962. Daarnaast ontving zij ondermeer de prijs van het Ministerie van Cultuur in 1964.

Je kan de tentoonstelling nog bezoeken tot 21 mei in cultuurhuis de Bijl in Zoersel.
De expo is open op zaterdag van 13.30uur tot 18uur en op zondag tussen 11uur en 18uur. (SDW/ foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet